Hoewel ik momenteel op een appartement woon, droom ik ervan om later een eigen huisje te hebben. Niet te groot, niet te klein maar een ruime zolderkamer is alvast een must. Vaak wordt de zolder aanzien als een ruimte waar je gewoon al je rommel kwijt kan en waar je slechts komt wanneer de kerstboom weer vanonder het stof mag gehaald worden. Nochtans kan een zolderkamer een prima basis vormen voor een romantisch liefdesnestje. Vandaag deel ik met jullie mijn (p)inspiratie om van die vergeten zolderkamer een droom van een slaapkamer te maken.

Velux

Zolderkamers zijn meestal niet erg groot, door ze volledig in het wit te verven voelen ze meteen veel ruimer en lichter. Door de verschillende materialen wordt het wit ook niet saai. Zelf zou ik er wel voor kiezen om de vloer in een lichte hout-tint te laten. Anders wordt het mij net iets té wit.

Velux

Wanneer de kamer voor het grootste deel (of zelfs volledig) wit is voelt het al snel klinisch. Door hier en daar wat speelse kleur-accenten toe te voegen zorg je ervoor dat het geheel niet te clean wordt. Ik wordt helemaal vrolijk van de kleurtjes die je hierboven ziet.

Velux

Naast kleur accenten vind ik het ook belangrijk dat er hier en daar wat groen aanwezig is. Het toevoegen van enkele plantjes zorgt ervoor dat de kamer nog eens extra-gezellig wordt. Zorg er wel voor dat ze op een plaats staan waar ze voldoende licht krijgen.

Velux

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de zolder voldoende voorzien zal zijn van natuurlijk licht. Niets is ongezelliger dan een kamer zonder natuurlijke lichtinval. Velux heeft in zijn assortiment fijne dakramen waarmee je zowel de warmte als het licht kan buiten houden wanneer dit nodig is. Daarnaast kan je er ook voor kiezen dat ze kunnen kantelen, zodat de kamer voldoende verlucht kan worden. Bepaalde Velkuxramen kunnen zelfs zo gekanteld worden dat ze een soort van mini-balkonnetje vormen (zoals op de foto), dat zou ik zelf superfijn vinden.

Velux

Kan je geen kantelramen plaatsen omdat je in een huis met een plat dak woont? Dan kan een platdakvenster eventueel een oplossing zijn. Hiermee zorg je ervoor dat er veel licht binnenvalt en dat er voldoende verluchting is. ’s Nachts kan je ze prima verduisteren met een rolgordijntje of een rolluik.

Natascha
www.stadsmeisje.be
https://www.facebook.com/stadsmeisje/
https://twitter.com/Stadsmeisje_/
https://www.instagram.com/typischtascha/
https://www.pinterest.com/stadsmeisje_/