Binnenlampen vs. tuinlampen

Sta- en hanglampen zijn niet enkel voor binnen. Er zijn namelijk heel wat buitenmodellen die je perfect integreert in je tuin of op je terras. Bevestig een hanglamp onder je overkapping of zorg met een outdoor tafellamp voor extra licht zodat je ’s avonds kunt blijven lezen.

Snoerverlichting en ledstrips

Snoerverlichting is een echte sfeermaker en mag in dit lijstje dus niet ontbreken. Hang ze eenvoudig op aan je schutting, balkon of in je bomen of hang ze diagonaal boven je loungehoek of eettafel.

Tip: Met ledstrips geef je je terrasmeubels dat tikkeltje extra. Bevestig ze bijvoorbeeld aan de onderkant van je lounge of traptreden.

Grond- of prikspots

Grondspots zijn een goed idee als je je wandelpaden of de randen van je terras of vijver extra wil verlichten. Ze passen zoals spots voor binnen strak in je interieur. Let wel op dat je spots waterdicht zijn en je minstens voor een IP44 kiest. Of zet je favoriete bloemen of outdoor kunstwerk in de spotlight met prikspots. Die prik je eenvoudig in gras, grond of grind. Is het tijd om je tuin te restylen, dan haal je de spots gewoon uit de grond en geef je ze een ander plekje.

Sfeer troef met lampionnen, tuinkaarsen en lantaarns

Met lampionnen geef je je terras meteen meer kleur. Hang ze onder je parasol of in een grote boom. Of zet een leuke lantaarn op tafel voor wat extra licht en sfeer. Vergeet ten slotte je tuinkaarsen niet.

Tip: Het moet niet Kerstmis zijn om je kerstverlichting boven te halen. Versier je bomen met deze lampjes en geniet van een magisch effect.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer tips voor de juiste verlichting voor je woning? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!