Groen zwembadwater?

Algengroei in een veelvoorkomende zwembadkwaal. Als je de algen in je zwembad niet behandelt, wordt je water al snel groen en krijgt het een vieze geur en smaak. Ook een gladde bodem is het resultaat van algen in je water. De remedie tegen algengroei is chloor. Gebruik hiervoor een chloorverspreider. Maar let op: te veel chloor leidt dan weer tot huidirritaties.

Sterke chloorgeur?

Raar maar waar: hoe sterker de chloorgeur die je zwembad afgeeft, hoe minder chloor er in het water zit. In dat geval voeg je het best extra chloor toe. Gebruik ook hier een chloorverdeler voor een evenredige verstuiving van het product.

Vuile zwembadbodem?

Door het zand, gras en de steentjes die aan je voeten blijven kleven, kan er op je zwembadbodem al snel een laagje vuil ontstaan. Gelukkig is dat geen probleem: met een zwembadstofzuiger maak je zelfs de kleinste hoekjes van je zwembad proper.

Troebel water?

Troebel zwembadwater is een ander veelvoorkomend probleem. Het ontstaat meestal door intensief gebruik van het zwembad of bij zeer hoge temperaturen. Je lost dit probleem makkelijk op met een vlokmiddel, dat verkrijgbaar is als tabletten of vloeistof.

Schuim op water?

Merk je schuimvorming aan op het oppervlakte van je water? Dat probleem ontstaat wanneer je te veel anti-alg of andere reinigingsproducten gebruikt. Breng de waarden in je zwembad weer in balans met extra chloor en een pH-regelaar. Gebruik de volgende dag een testkit en controleer de waardes.

Brandende ogen of huidirritaties?

Heb je last van brandende ogen tijdens of na het zwemmen? Dan zit er waarschijnlijk te veel chloor in je zwembadwater. Het chloorgehalte van je zwembad test je met een testkit. Breng de verhouding weer in balans met een vlokmiddel.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over zwembaden? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels die je helpen bij je zwembadonderhoud. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!