Met het einde van de zomervakantie in zicht is het weer tijd om je voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Een goed moment om ook weer de kinderkamer onder de loep te nemen. Voldoet de kamer nog wel aan de behoeften van de kleine man of dame? Of is het bedje te klein en het thema achterhaald? Dan hebben we voor jou het perfecte plan om de kamer weer een frisse look te geven. De vakantiebestemming van deze week is dus: de kinderkamer!

Stap 1: kast voor rommel en kleertjes

Een ruime kast is wel één van de belangrijkste items voor de kinderkamer. De kleintjes kunnen behoorlijk wat rommel meebrengen in huis. En ook de kleding slingert soms door het hele huis. Een dichte kast met genoeg opbergruimte is dus wel een vereiste. Voor in de kinderkamer is een kast van 'grachtenpandjes' heel geschikt. Of wat dacht je van een inloopkast en winkeltje om mee te spelen in een? 

thebooandtheboy.com
boligmagasinet.dk

Stap 2: lekker slapen! Ledikant of grote mensen bed?

Wanneer de kleintjes uit het ledikant gegroeid zijn is het hoogste tijd voor een “grote mensen”-bed oftwel een kinderbed. Het is natuurlijk helemaal fantastisch om zelf een kinderbedje in elkaar te timmeren, zoals dit bijvoorbeeld:


Een bed groeit natuurlijk mee met de leeftijd van je kind. Dat een kinderkamer niet altijd knalroze of blauw hoeft te zijn, bewijzen de volgende stijlvolle voorbeelden, met bedjes om heerlijk in weg te dromen: 

kireei.com
petitandsmall.com
elinteriordeana.blog.com
dreumesenzo.nl

Stap 3: behangen in effen of pastelkleur

Behang is er in veel verschillende vormen en stijlen. Vaak denk je bij de kinderkamer aan druk gekleurd behang. Onze tip: neem een effen kleur of pastelkleur behang en breng meer kleur in de kamer door middel van gekleurde accessoires. Het behang van Eef Lillemor is zo’n voorbeeld van neutraal behang waar je veel mooie combinaties meer kunt maken.

Ook Zilverblauw heeft super mooi behang dat heel geschikt is voor de kinderkamer! Natuurlijk hebben we in onze eigen webshop ook een ruim assortiment aan kinderbehang. Neem hier een kijkje voor het complete assortiment.

Heb je nog nooit eerder behangen of weet je even niet waar je moet beginnen? Wij hebben een uitgebreid klusadvies om een muur te behangen.

Stap 4: zo berg je speelgoed op

Tekenpotloden, raceauto’s en poppen…Herken je de frustratie van al die rondslingerende speelgoedjes doorheen het huis? Daar is iets op te verzinnen! Niets zo fijn om een paar goede opbergers te maken. 

LEGO heeft een aantal toffe opbergboxen om alle losse rommeltjes in op te bergen. 

designdazzle.blogspot.com
geekygirl.fr/

Stap 5: verzin een leuk thema

Het bedenken van het thema van de kinderkamer is erg leuk om te doen en ook om samen met je kind te bepalen. Naast de welbekende piraten, prinsessen en jungle kamers zijn er ook veel thema’s die misschien niet als eerste in je opkomen maar wel erg leuk zijn! Wat dacht je van cactussen, flamingo's of ijsjes? Ze zijn te leuk om niet te delen :-)

Thema: cactuslovers

Wat ooit een saaie huiskamerplant was is het nu een helemaal HOT item in het interieur: de cactus! De kinderkamer kan ook heel leuk ingericht worden met diverse cactus eyecatchers. We hebben een paar prikkelende voorbeelden voor je verzameld! 

etsy.com
thehousethatlarsbuilt.com
carnetparisiens.com
telkiddo.co

Thema: flamingo Party

De cactus mag dan een veel gezien item zijn in het interieur, ook de Flamingo is razend populair. De mooie roze kleur van de Flamingo is natuurlijk een fantastische eyecatcher. Misschien is dit vanwege de kleur roze meer een meisjesthema dan voor de boys. Maar een leuke flamingo knuffel zal ook zeker in de jongenskamer niet misstaan. Bij Psikhouvanjou hebben ze altijd super leuke kinderkameraccessoires en speelgoed. Er zijn ook een paar toffe Flamingo items op de site te vinden.

wonenonline.nl
paulinaarclin.net
etsy.com
theglitterguide.com

Thema: ijsjes

Jaaaaa… Ijsjes daar zijn we toch allemaal dol op?! Nog leuker om je kinderkamer ermee te versieren. Je kunt de kamer voorzien van een behang met ijsjes of een tof dekbedovertrek met ijsjesprint. Er is ook veel decoratie te vinden voor het ijsjes thema. Bij A Lovely Little Company kun je helemaal los gaan voor de aankleding. Bekijk hier de volledige ijsjescollectie. Onze favoriet is toch wel het ijs nachtlampje. So cute! Om van te smullen, zo lekker (en leuk!): 

eeflilemor.nl
bkids.typepadcom
babasouk.com
babasouk.com