Ben je op zoek naar leuke en vooral originele raamdecoratie? Dan ben je op deze blog aan het juiste adres! Wij hebben de hipste en meest originele raamdeco voor jou op een rijtje gezet. Je kunt veel raamdecoratie kopen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken! Ga aan de slag en verras iedereen met je creativiteit!

Raamtekeningen van plantjes en hartjes

Weet jij al van het bestaan van raamtekeningen? Nee? Laat je dan nu inspireren! Je kunt verschillende raamtekening zelf maken, maar je kunt deze ook kant en klaar online bestellen. Met een raamtekening hou je voldoende daglicht binnen, maar heb je toch decoratie. Je kunt de tekeningen ook tijdelijk opplakken wanneer je bijvoorbeeld een verjaardag of een babyshower hebt. Wil je geen figuurtjes, maar gewoon raamfolie? Ook die zijn er in verschillende prints en designs. 

windowdrawing.com
windowdrawing.com

Lichtjes voor je raam

Als de donkere dagen eraan komen, wil je toch graag wat meer licht in huis, nee? Maar heb je al eens gedacht aan licht voor het raam? Op deze manier maak je het binnen gezellig, maar oogt je huis van buiten ook knus en warm. Je kan dit op verschillende manieren doen zoals hieronder aangegeven, met 1 grote tak en verschillende accessoires en lichtjes. Je kunt deze natuurlijk helemaal naar eigen smaak versieren.

hometalk.com
bloglovin.com

Groene gekte voor het raam!

Ben je gek op planten, dan kun je deze ook voor het raam zetten! Je kunt het bescheiden houden en een paar kleine plantjes of cactusjes op de vensterbank zetten, maar je kunt ook uitpakken en een paar grote groene monsters in het raamkozijn zetten. Tip: let wel op dat het niet té druk wordt in huis. Dus die grote groene monsters werken perfect in een cleane & overzichtelijke kamer.

homestolove.com
bloglovin.com

Schilderijtjes op een rij

Schilderijtjes op de muur? Schilderijtjes voor het raam! En kies dan voornamelijk voor transparante kunst! Zo blijft het rustig, maar heb je toch mooie decoratie. Kies een basiskleur en laat deze terugkomen in de verschillende lijstje. Hierdoor krijg je wat diversiteit, maar ook consistentie en blijft het fijn om naar te kijken.

lovemaegan.com

Feestje?!

Het hoeft natuurlijk allemaal niet zo spannend en mooie gordijnen of jaloezieën zijn ook prachtig! Je kunt ook kiezen voor ‘tijdelijke’ raamdecoratie. Heb je bijvoorbeeld een housewarming of een jubileum, dan kun je je raam helemaal opleuken met slingers en ballonnen. Op deze manier kan iedereen zien dat het feest is!

woohome.com
brit.co

Maak je eigen gordijnen

Naast de standaard gordijnen of raamdecoratie op maat, kan je natuurlijk ook zelf aan de slag. Laat zien wat je kan en maak je eigen gordijnen! Iedereen is een maker, dus ook jou moet het lukken! Met deze voorbeelden en stappenplannen krijg je een origineel gordijn én ook nog eens zelfgemaakt. Daar kan je trots op zijn!

makezine.com
topinspired.com

Shutters

Last but not least, de shutters. Heel veel mensen hebben een landelijke stijl qua inrichting en wat past daar nou beter bij dan shutters? Shutters laten licht binnen, maar je kunt ze ook dichtdoen zodat je wat privacy hebt. Uiteraard zijn shutters niet alleen passend bij een landelijke inrichting, maar kun je shutters overal neerzetten! 

californiashutters.co
thisoldhouse.com

Wat heb jij voor jouw raam?