Blauw en groen: perfect in de slaap- en studeerkamer

Elke kleur heeft een bepaalde psychologie. Zo stralen lichtblauwe tinten evenwicht en kalmte uit en zijn het de perfecte kleuren voor je slaap- en kinderkamer. Ook grijs en groen doen denken aan de natuur en werken rustgevend. Onderzoek toont aan dat helder groen goed is voor de concentratie. De kleur is dan ook ideaal voor je bureauruimte.

Oranje of rood: vurig in de keuken

Voor de keuken houden heel veel gezinnen vast aan de kleuren wit, zwart, grijs of crème, die professionaliteit en netheid uitstralen. Mensen met moderne keukens grijpen al wel eens naar iets meer kleur. Zo stimuleert rood bijvoorbeeld de eetlust.

Grijs: Sfeervol in de woonkamer

Een witte woonkamer kan prachtig zijn, maar door de ruimte een kleurtje te geven creëer je al snel een gezellig plekje waar het heerlijk vertoeven is. Misschien is Brave Ground, de kleur van het jaar, wel je ding. Het is een warme, natuurlijke en neutrale tint die evenwicht uitstraalt en andere kleuren extra in de verf zet.

Switch it up: combineer wit en kleurverf

Kun je toch geen afscheid nemen van de witte muren in je woning, haal dan de sleur uit je interieur door te kiezen voor één gekleurde accentmuur en witte meubels. Het wit versterkt de accentmuur en zorgt voor karakter. Of investeer in een kleurrijk meubelstuk om zo je witte ruimte op te frissen.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer schildertips of kleuradvies voor je woning? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!