Als je in de stad woont, is de kans groot dat je een oude stadsfiets hebt om te voorkomen dat deze wordt gestolen. Maar we begrijpen het heel goed als je je oude stalen ros zat bent. Tijd om je fiets op te knappen dus! Met deze vijf tips maak je van je oude fiets een flitsende tweewieler.

1. Verf je fiets

Een oude fiets kenmerkt zich door gerammel en roestplekken. Dat laatste kun je eenvoudig verbloemen. Herspuit je fiets in jouw lievelingskleur, of tover hem om tot een kunstwerk dat overal tussenuit springt. Bijvoorbeeld een zebraprintje. Je zult zien, een likje verf doet wonderen!

brit.co

2. Ga los met Washitape

Wil je je fiets op een andere manier laten opvallen, sla dan wat rolletjes Washitape in. Deze tape wordt gemaakt van rijstpapier en komt oorspronkelijk uit Japan. DIY-ers zijn er dol op, want het is er in allerlei verschillende prints en je kunt er van alles mee versieren. Ook je fiets!

brit.co

3. Pimp je wielen

Ben je helemaal tevreden met het frame van je fiets, maar wil je toch op een bijzondere manier opvallen, leef je dan uit op je wielen. Een klassieker is natuurlijk je spaken versieren met gekleurde rietjes. Maar wat dacht je van kleurenstalen in je wiel? Te gek effect, toch?

brit.co

4. Gehaakte jasbeschermer

Een leuke klus als je van haken houdt: maak zelf een kleurrijke jasbeschermer. Zo houd je je jas, rok of jurkje heel, op een wel heel stijlvolle manier!

planetpenny.co.uk
planetpenny.co.uk

5. Opvallende accessoires

Je kunt je fiets ook heel eenvoudig pimpen met wat kleurrijke accessoires. Roze handvaten, een groen zadel of blauwe buitenbanden bijvoorbeeld. En je maakt je fiets helemaal af met een mooie bel!

Genoeg ideeën om je fiets een flinke opknapbeurt te geven dus! En een mooie bijkomstigheid: je vindt je tweewieler nu veel sneller terug in het volle fietsenrek!