Voor hoeveel personen wil je grillen?

Om te weten welke gasbarbecue het best bij jou past, is het belangrijk te weten voor hoeveel mensen je wil koken. Wil je mensen samenbrengen en koken voor grotere groepen? Dan kies je het best voor een model vanaf drie branders. Hoe groter je gasbarbecue, hoe meer branders en een eventuele zijbrander je gebruikt. Als je liever gezellig en petit comité barbecuet, is een kleiner model met twee branders zeker ook geschikt. Een plancha is het perfecte voorbeeld van een compacte, mobiele barbecue.


Wat wil je koken?

Wat wil je graag koken met je nieuwe gasbarbecue? Hou je van klassiekers zoals worstjes of hamburgers? Dan is het eigenlijk niet nodig om te investeren in een grote barbecue. Als je al wel eens een groter stuk vlees zoals een ribstuk op de grill legt, heb je al snel een grilbreedte van drie branders nodig.


Welke opties wil je in je gasbarbecue?

Je kunt je barbecue eenvoudig houden, of net kiezen voor handige opties zoals extra werkruimte om je vleesschalen op te zetten of de laatste hand te leggen aan je gerechten. Heel wat houtskoolbarbecues beschikken ook over een thermometer. Tijdens het bereiden kun je zo makkelijk in het oog houden wat er binnenin je barbecue gebeurt. Ten slotte heb je de keuze tussen een gasbarbecue met open of gesloten kast. Wil je graag dat al je barbecue-accessoires mooi en veilig opgeruimd uit het zicht liggen? Kies dan voor een set met gesloten kast. Heb je tijdens het barbecuën je grillbenodigdheden graag snel binnen handbereik? Dan is een gasbarbecue met open kast dé optie voor jou. Vul je set aan met tal van handige barbecue-accessoires en maak er een geweldig barbecuefestijn van. 


Brico en BricoPlanit helpen je graag

Op zoek naar nog meer barbecuetips of advies bij het kiezen van je barbecue of barbecue-accessoires? Lees dan onze andere artikels op onze blog. Natuurlijk kun je ook steeds in een van onze winkels terecht voor advies op maat.