Je parasol onderhouden

Het onderhoud van je parasol vereist niet veel tijd, maar het is toch belangrijk dat je je parasol even grondig onder handen neemt. Het zeil kan na een lange zomer zeker wat vlekken vertonen of groene aanslag. Gebruik vooral geen hogedrukreiniger of schoonmaakproducten. Met een natte doek of zachte borstel krijg je het meeste vuil makkelijk uit je parasolzeil. Vergeet je parasolvoet -en stok niet!

Je parasol beschermen

Klaar met het onderhoud van je parasol? Om schimmel te vermijden, zorg je het best dat je parasol volledig droog is voordat je hem opbergt. Droog je parasol met een handdoek of laat de laatste zomerzon haar werk doen. Ook als het regent, laat je je parasol beter niet openstaan. Vouw je zonnescherm op de correcte manier op en bescherm hem met een waterdichte hoes.

Je parasol opbergen

Is je parasol volledig droog? Dan kun je je parasol nu opslaan. Je kiest het best voor een droge plek zoals het tuinhuis, de kelder of garage. Laat je parasol in elk geval niet buiten overwinteren. Het materiaal van je parasol moet kunnen ademen als je schimmel wil vermijden. Vergeet ook je parasolvoet niet binnen te zetten. Op een droge plek krijgt die het minder hard te verduren. Heb je een opvulbare voet? Laat die dan eerst volledig leeglopen. Water zet immers uit wanneer het vriest. Zo voorkom je schade aan de parasolvoet.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over hoe je je parasol het best onderhoudt en opbergt? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe je de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!