Hoogste tijd voor een nieuwe trap of traprenovatie? Laat je verrassen door diverse trends en ga aan de slag aan de hand van de maakrecepten op voordemakers. Veel kijk- en maakplezier!

Tree voor tree

Als je aan een trap denkt, dan denk je aan… precies: treden. Met een likje verf maak je je trap weer als nieuw. Steekt de achterkant van je trap uit in je woonkamer? Maak er dan een gezellige eyecatcher van door de treden extra te benadrukken, bijvoorbeeld met vinyl, een gekke print of verschillende kleuren verf. De treden maak je helemaal af met een ingefreesde trapstrip of wellicht gaat je voorkeur uit naar een aluminium hoekprofiel. 

buzzfeed.com
goossenswonenenslapen.nl
bloglovin.com

Handige opbergers

Hoe handig is het als je al je spullen (van boeken tot kleding) onder de trap kwijt kunt? Er is ruimte genoeg. Vooral in een klein(er) huis is het een efficiënte manier van opbergen.

theberry.com
architectureartdesign.com
inrichting-huis.nl

Vliegen de schoenen je om de oren in de gang? In deze blog lees je hoe je je trapkast als handige schoenenopberger gebruikt.

Alle kleuren van de regenboog

Voor de echte durfal die wel van een uitspatting houdt… zijn er kleuren. Veel kleuren. Alle kleuren van de regenboog, zelfs! Doet die fluorescerende verf iets te veel pijn aan je ogen? Ga dan voor secundaire kleuren, of juist zachte tinten blauw, rood en geel. Het resultaat: een trap met karakter. 

webbyates.com
brit.com
homedit.com

Trapleuning

Een beetje trap heeft een leuning die bij de vorm past. In de eerste plaats omdat het functioneel is, maar mooi is het natuurlijk ook! Wist je dat je je leuning ook zelf kunt maken en monteren? Een leuning van een tak of boomstam is helemaal cool.  

hamerenhark.nl
domainehome.com
renauddejeneffe.com

Hout

Een echte houten trap is gewoon altijd goed. Hout is makkelijk te combineren met verschillende stijlen en verveelt niet snel. Een houten trap staat robuust of sierlijk in je woonkamer als een huis... euh, boom. De natuurlijke vormen van het hout geven een rustieke en natuurlijke look, of juist speels voor kinderkamers. 

designmilk.com
detail.de
muuz.com

Hoe ziet jouw ideale traprenovatie eruit? Kijk op voordemakers voor nog meer inspiratie en deel je klus met andere makers!