Vergeet spierwitte, karakterloze muren: houten muurbekleding is de nieuwe trend. Met houten wanden haal je de Scandinavische sfeer in huis.

Vroeger werd vaak voor houten muurbekleding of lambrisering gekozen, de zogenaamde “planchetten”, omwille van de authentieke, rustieke uitstraling. Tegenwoordig kan dit ook prima in een modern, minimalistisch interieur! Een houten wand zorgt dan voor een warme, natuurlijke toets.

Een mooie, strakke houten muurbekleding past daarnaast ook perfect in een Scandinavisch geïnspireerd interieur met z´n lichte kleuren en vergrijsde tinten.

We zetten de voordelen van houten wanden even op een rijtje:

De voordelen van houten wanden

  • Hout ademt gezelligheid en authenticiteit, maar past tegelijk perfect in een modern interieur
  • Het is – mits de juiste houtkeuze – een duurzame wandbekleding
  • Omdat ze luchtvochtigheid stabiliseren, verkleinen houten wanden de risico’s op infecties en allergieën
  • Een houten wand isoleert goed

Welke soorten hout gebruiken

Voor de echte Scandinavische stijl gebruik je zachte houtsoorten zoals grenen, vuren of eik. Deze zijn lichter van kleur en hebben een modernere uitstraling.

Hoe je houten wanden afwerken

Om zo lang mogelijk te genieten van dit natuurlijk materiaal, bescherm je je hout met een beits, vernis of olie.

Met vernis bescherm je je hout tegen vlekken en krassen. Verder levert het een natuurlijk resultaat op en vergeelt het hout niet.

De Xyladecor Meubel Vernis Extra mat is bijna onzichtbaar en behoudt ook de originele houttekening, wat je houten wanden uniek maakt. Maar je kan ze ook afwerken met Xyladecor Parketolie.