Geef radiatoren een nieuw leven

Het is perfect mogelijk een oude radiator op te frissen met een aangepaste radiatorlak, die vocht- en hittebestendig is. Maar hoe kiest u nu de juiste kleur?

Een radiator is een functioneel element in de kamer die we meestal niet willen laten opvallen. In dat geval kan u best radiatoren in dezelfde steunkleur als de muren schilderen of kiezen voor een ton-sur-ton oplossing.

Als de radiator toch de aandacht mag trekken of een design exemplaar is, houdt niets u tegen om wel fellere kleuren te gebruiken.


Tips voor wie van een landelijke stijl houdt

Als u een fan bent van een landelijke stijl, zijn de off-whites, greige en beige tinten ideaal. Dat zorgt voor harmonie en rust. Vooral in een tijdloze of landelijke woning biedt dit kleurenpallet mogelijkheden om de radiator op te laten gaan in het geheel. Wit, gebroken wit en greige sluiten naadloos aan op zowel klassieke, landelijke als moderne interieurs.

De Hammerite radiator lak is beschikbaar in wit, ral 9001 en ral 9010. Daarnaast zijn er ook tal van kleuren beschikbaar op de mengmachine.
Tips voor wie van strak en elegant houdt

Voor een strakke en uiterst elegante uitstraling, kunt u de radiator een zilveren metaalkleur geven. In veel moderne designinterieurs staan radiatoren met zilvermetaal afwerkingen bijzonder goed, net omdat ze dezelfde stijl en klasse kunnen overbrengen als de rest van het interieur.

De Hammerite radiator lak is tevens beschikbaar in de kleur zilver.Tips voor wie van kleur houdt

Als de radiator de aandacht mag trekken of een designvorm heeft, dan zal u uiteraard wel fellere kleuren kunnen gebruiken. Dan is het fijn te kunnen kiezen uit kleuren als frisgroen of dieprood, die knap contrasteren met witte muren en strakke design.

De Hammerite radiator lak is beschikbaar in tal van kleuren op de mengmachine.

Dus, bent u op zoek naar rust, of mag uw interieur passie en durf mag uitstralen, de juiste kleur is altijd beschikbaar.Technische tips

Hoe renoveert u een radiator?

Een oude radiator, met problemen als vergeling, afbladderende verf of zelfs roest, kan u vervangen. Maar als hij zijn werk nog goed doet, kunt u hem net zo goed verven. Met Hammerite Radiatorlak wordt de radiator opnieuw stralend wit, en dat voor een lange tijd. In deze video laten we zien hoe u dit doet.Hoe schildert u een radiator met een spuitbus?

Een oude radiator kunt u schilderen met Hammerite Radiatorlak. De vele hoeken en kanten van een oude radiator zijn met een verfborstel echter moeilijk bereikbaar, maar met de radiatorlak van Hammerite in spuitbus gaat het snel en gemakkelijk! Hier ziet u hoe!