Met warme kleuren de winter in!

Laten we vieren dat we thuis zijn! Als het buiten nat en koud is, maken we het binnen extra warm met stijlvolle kleuren. Houdt u van knusse en gezellige leefruimtes waar u zich op en top kunt ontspannen na een drukke dag? Met warme kleuren komt u elke dag thuis in een oase van rust.

Rood verwarmt

Heb u zich al eens afgevraagd waarom een rode kamer vaak gezelliger is? Rood is een warme kleur en alle warme kleuren vragen aandacht. Een warme kleur op de muur gaat dan ook de muur dichterbij doen lijken. Daarnaast absorbeert rood ook het licht. Dat doet ons geloven dat de kamer kleiner is dan in werkelijkheid en soms denken mensen dat de temperatuur er hoger is dan in de realiteit.

Oranje fleurt op

Breng oranje in een kamer voor een onmiddellijk resultaat. Oranje kleuren zijn warm, verwelkomend en vrolijk, en doen denken aan zonnige dagen. Verf de muren oranje en het zou wel eens kunnen dat uw kamer in één klap gezelliger wordt. Dat komt omdat oranje ook alles dichterbij brengt. Daarnaast is oranje perfect voor het verlichten van kamers die op het noorden zijn gericht en niet veel natuurlijk licht binnenkrijgen.

Combineer oranje kleuren een fris grijs kleurpalet om een krachtige maar verfijnde look te creëren. Uiteindelijk is oranje niets anders dan een beetje zonneschijn, maar dan het hele jaar door!

Geel vrolijkt op

Ook vrolijk geel brengt onmiddellijk warmte in elke kamer. En dan vooral de zachte tinten die aangenaam ogen. Zachte soorten geel zoals boterbloem, vanille, saffraan of zand lichten elke ruimte met beperkt natuurlijk licht op en maken hoge ruimten gezelliger.

Het is goed om te weten dat geel vaak twee keer lichter is op de muur dan op de kleurenwaaier of in het verfblik. Test wat tinten uit door twee lagen op een vel A4-papier te schilderen. Laat ze drogen en plak ze op de muur. Kijk ernaar op verschillende momenten van de dag en de nacht, zowel in natuurlijk als in kunstlicht. U zal vanzelf weten welke tint de juiste is.


Paars maakt gezellig

Hoe de eetkamer is geverfd, speelt een belangrijke rol in het scheppen van de sfeer. Een warm kleurenpalet met nadruk op zachte, gedempte tinten is de sleutel tot een uitnodigende ruimte.

Als u regelmatig gasten ontvangt, kies dan voor de kleuren die u vervullen met passie en vertrouwen. Een geslaagd feest begint immers met een gelukkige gastheer of gastvrouw.