Af en toe zetten we onze huisdieren graag extra in het zonnetje! Betrap jij jezelf er ook op een extra zak met snoepjes in huis te halen of een mooie slaapmand te kopen? Gooi het eens over een andere boeg en raak geïnspireerd door deze leuke creaties die je zelf eenvoudig kunt maken!

Zet je huisdier aan het werk

Ook de hersenen van je huisdier mogen aan het werk gezet worden. En als het ook nog eens om wat lekkers gaat, zullen ze vast niet klagen! Hang bijvoorbeeld de knabbels voor je konijn eens op aan een waslijntje met wasknijpers en laat hem lekker rondhuppelen voor zijn snack. En met een lege fles kan je ook een heel aantal leuke creaties maken. Doe bijvoorbeeld de fles dicht en maak er een klein gaatje in waardoor je hond of kat ermee moet rollen om er een snoepje te krijgen, of hang ze op zodat de fles rondgedraaid moet worden voor een beloning.

viralnova.com
bunnyapproved.com

Gooi je kartonnen doos niet weg

We kunnen er niet omheen: een kat is nu eenmaal gek op kartonnen dozen. Onlangs is nog bewezen dat het hun stressniveau verlaagt. Alleen de doos neerzetten is al genoeg, maar wees eens creatief en maak er iets moois van! Knip bijvoorbeeld leuke figuurtjes uit de dozen waar ze doorheen moeten gaan of doe er een t-shirt omheen zodat de doos goed bedekt is en een schuilplaats biedt met als opening de hals van het t-shirt. En dozen hoeven niet alleen een slaapplek te bieden. Je kan ook een hoge toren maken waar ze leuk in kunnen spelen!

perpetual-inspiration.tumblr.com
scrappychick101.blogspot.com
poopycat.com

Speelkwartier

Onze huisdieren kunnen met de meest simpele speeltjes uren plezier hebben. Een bolletje aluminiumfolie maakt een kat hyper en met een handdoek laat je hond graag zien wie de sterkste is. Als je net een stapje verder wilt gaan, kan je ook een leuk speeltje maken met enkel en alleen een stok. Hang aan de stok een touwtje met bijvoorbeeld veren of slingers en ze gaan helemaal los! Of maak voor je rat, muis of hamster eens een leuk parcours  waardoor ze helemaal actief worden. En heb je al eens een ballenbak gemaakt? Zet een zwembad of doos neer, vul die ballenbak met ballen en je huisdier (van een hond tot fret) zal er veel plezier van hebben!

snuffelblog.nl
topinspired.co

Slaap lekker

Een lekker plekje om te kunnen slapen vind je huisdier natuurlijk maar al te fijn. Van spullen die je nog in huis hebt liggen, kan je hele leuke slaapplekjes maken. Wat dacht je van een hangmat? Span een kleed onder je salontafel of in de kooi van bijvoorbeeld je cavia. Heb je nog een oude koffer in huis? Zet hem open, leg er een kleed in en je hond of kat kan vast niet weerstaan om een schoonheidsslaapje te doen. En een oude TV of desktop? Gooi deze niet meteen weg, maar haal ze helemaal leeg en maak er een leuke slaapplek van! Wat je ook steeds meer ziet, zijn de teepee tenten, leuk voor elk huisdier!

Melinda Barnett pinterest.com
goodhousekeeping.com
etsy.com

DIY all the way

Als je je handen toch wat vuiler wil maken, kan je ook gewoon hele leuke meubels voor je huisdier zelf maken. Denk aan een hondenmand van steigerhout, simpel en een mooie toevoeging aan je interieur! Ook een konijnenhok kun je heel gemakkelijk zelf maken. Of maak een kattenhuisje waar je huisdier lekker in kan liggen en waar jij ook nog eens wat aan hebt in je interieur.

Heb jij zelf ook al leuke items voor je huisdier gemaakt of iets op het oog?