Waar wil je je parasol zetten?

Wil je een vaste plek voor je parasol in je tuin, of wil je hem kunnen meenemen naar het strand? Een strandparasol is ideaal en gemakkelijk om mee te nemen. Ben je op zoek naar de parasol die de hele zomer voor schaduw en koelte in de tuin zorgt? Kies dan voor een stok -of zweefparasol met een stevige parasolvoet.

Hoeveel ruimte heb je?

Heb je een kleiner terras? Dan kies je het best voor een ronde parasol. Vierkante parsollen nemen namelijk meer plaats in. Ook een zweefparasol is een optie. Die moet je niet in het midden van je lounge zetten, waardoor je heel wat ruimte bespaart. Wil je heel effcient schaduw creëren op je balkon of terras? Dan is een balkonparasol iets voor jou. Zet de halfronde parasol met de vlakke kant tegen de muur en geniet van je schaduwplekje.

Een parasol voor elk interieur

Het oog wil natuurlijk ook wat. Match daarom je parasol met de rest van je tuinmeubels. Heb je een houten tuinset? Ga dan ook voor een parasol met een houten stok. Ben je in het bezit van een moderne lounge, dan is een parasol met aluminium onderdelen meer iets voor jou. Let ook op het materiaal van het zeil van je parasol. Polyester is zeer goed bestand tegen regen, terwijl je onder een parasol uit katoen niet urenlang droog zult blijven. Werk ten slotte je zithoek af met tuinkussens die bij je parasolzeil passen. Stijlvol, toch?

Wil je een parasol met extraatjes?

Tenslotte kun je kiezen voor een parasol met heel wat extraatjes. Zo zijn er parasols die kunnen kantelen en zelfs 360° om hun as kunnen draaien. Je parasol draait mee met de zon en je kunt de hele dag lang genieten van een fris schaduwplekje. Op zoek naar de beste bescherming tegen de felle zonnestralen? Ga dan voor een UV-werende parasol.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de perfecte parasol? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe jij de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!