Een zwembadfilter voor elk zwembad

Zonder filter wordt je zwembad al snel een vuile plek. Bacteriën en vuil blijven in je zwembad achter en vormen al snel de ideale groeibodem voor ziektekiemen. Er zijn twee soorten filters, namelijk de zandfilter en de patroonfilter. Ze hebben een andere werking en worden daarom ook in andere zwembadtypes gebruikt.

Een patroonfilter: voor kleine zwembaden

De werking van een patroonfilter is eenvoudig. De pomp zuigt water aan en stuurt dit onder druk langs de filter. De geribbelde patronen vangen de vuildeeltjes en laten de rest van het water door. Dit is een cyclus. Een patroonfilter is redelijk beperkt op het vlak van kracht en mogelijkheden en is daarom ideaal voor kleinere zwembaden die weinig onderhoud vereisen. Patroonfilters zijn meestal inbegrepen bij de aankoop van je zwembad. Ze zijn goedkoop en daarnaast ook heel makkelijk aan te sluiten. Deze filter werkt, zoals zijn naam verklapt, met vervangbare filterpatronen die je regelmatig moet schoonmaken. In deze klus kan wel wat tijd kruipen. Daarom worden ze amper in grote zwembaden gebruikt. Een patroonfilter onderhoud je met water en een speciaal reinigingsproduct.

Een zandfilter: voor grote zwembaden

Met een zandfilter kies je voor een heel gebruiksvriendelijk product. De filter is geschikt voor elk type zwembad en zorgt voor een uitstekende filtratie. Het water wordt door de zandfilter gepompt. In die filter zit zand dat door zijn fijne textuur het vuil tegenhoudt. Het gefilterde water stroomt daarna weer terug in het zwembad. Een zandfilterpomp is makkelijk aan te sluiten en verzekert een goede circulatie in je zwembad. Dit zorgt ervoor dat jij minder onderhoudsproducten moet gebruiken en het water lang zuiver blijft. Ten slotte ook niet oninteressant: op dit filtertype kun je ook een warmtepomp aansluiten om je zwembad te verwarmen.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Op zoek naar chloor, testkits of een schepnet? Op onze website vind je echt alles om je zwembad in topconditie te houden. Heb je nog vragen over het onderhoud van je zwembad? Onze blog staat boordevol nuttige artikels over zwembaden. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!