De capaciteit van je luchtbevochtiger

In je zoektocht naar de juiste bevochtiger is het belangrijk te weten hoe groot de ruimte is die je wil aanpakken. Een luchtbevochtiger heeft namelijk een vooraf bepaalde maximumcapaciteit. Een toestel dat geschikt is voor ruimtes tot 30 vierkante meter, werkt perfect in een kleinere ruimte. Zet je dezelfde bevochtiger in een grotere ruimte, dan zul je niet de beste luchtkwaliteit bereiken.

Tip: De inhoud van een ruimte bereken je door de lengte, breedte en hoogte te vermenigvuldigen.

Waar zet je een luchtbevochtiger?

Waar je je luchtbevochtiger wil gebruiken, heeft een impact op je keuze. Heb je een bevochtiger nodig voor in je baby- of slaapkamer, dan let je bijvoorbeeld het best op het geluid dat zo’n toestel voortbrengt. Met een muisstil toestel slapen jij en je kleintje elke nacht ongestoord én in het beste binnenklimaat. Voor een kantoorruimte kies je een krachtig model dat geschikt is voor een grotere ruimte.

Grootte van het waterreservoir

Luchtbevochtigers beschikken over een waterreservoir dat je geregeld moet vullen. Hoe groter het reservoir, hoe minder vaak deze klus nodig is.

Extra’s voor de luchtbevochtiger

De kans dat je luchtbevochtiger een filter heeft, is groot. Het is belangrijk die na een tijdje te vervangen zodat je toestel optimaal functioneert. Elke bevochtiger gebruikt een specifieke filter. Raadpleeg dus zeker de handleiding. Ook een hygrometer is een handige accessoire. Met zo’n toestel meet je de luchtvochtigheid. Of hou je wel van een sterk staaltje technologie? Kies dan voor Walter, een toestel dat de luchtkwaliteit constant meet, je informeert via een app en je luchtbehandelingstoestel slim aanstuurt. Zo garandeer je continu de beste luchtkwaliteit in je woning.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Heb je nog vragen over luchtbevochtigers of hoe je de luchtkwaliteit binnen kunt verbeteren? Op onze blog vind je heel wat nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan een medewerker in een van onze winkels