Is jouw huis toe aan een make-over? Met een nieuwe vloer kun je de uitstraling van je woning helemaal veranderen. En als je ziet wat de trends van 2016 zijn, ben je meteen om! Zo is de visgraat terug van weggeweest of kan je aan de slag met verschillende patronen.

Trend 1: Visgraatvloeren

Je kent ‘m wel, de klassieke visgraatvloer. In veel woningen zie je hem in z’n originele vorm: van hout, en netjes geschuurd en gelakt. Maar in 2016 mag je ook wat kleur toevoegen aan het patroon. En dan kan je tot in de oneindigheid variëren.

decor8blog.com

Trend 2: Strak en simpel

Een strakke betonvloer is dit jaar veel te zien in het interieur. Stoer en eenvoudig, maar zeker niet saai! Tip: leg er een leuk hoogpolig kleed op en de voetjes blijven lekker warm.

apartmenttherapy.com

Trend 3: All natural

Ben je toch meer van de natuurproducten? Dan is deze rustieke vloer een echte aanrader! Met de duidelijk zichtbare nerven en groeven komt deze ruimte helemaal tot leven. En het voordeel van een houten vloer is dat je hem naar eigen smaak kunt schuren, lakken of beitsen.

flooringsupplies.co.uk

Trend 4: Licht en ruimtelijk

Ga je voor een ‘natuurlijke look’, dan kun je ook voor whitewash kiezen. Vooral in kleine ruimtes zorgt dit voor een licht en ruimtelijk effect. Je kunt een echte houten vloer nemen, maar er zijn ook veel mooie whitewash laminaatvloeren. Een goede budgetoptie waarmee je de plank nooit mis slaat!

apartmentapothecary.com

Trend 5: 3D-vloeren

Wil je een bijzonder effect bereiken met je vloer? Dan is een 3D-vloer iets voor jou. Door lichte planken met donkere af te wisselen, creëer je een optische illusie. Alleen voor mensen met een sterke maag!

mododesign.it

Trend 6: Industrieel chic

Glad geschuurde vloeren zijn mooi. Maar als je liever iets ruigers hebt, is deze sloophouten vloer iets voor jou. De grove structuur en de diepbruine kleur van het hout geeft jouw interieur een stijlvolle en warme sfeer. Een salontafel of kast van steigerbuizen erbij en klaar!

truck-furniture.co.jp/

Trend 7: Tegels, tegels, en… tegels!

Behalve houten vloeren of betonvloeren, zien we in 2016 ook bijzonder veel tegelvloeren. Van verschillende patronen tot alles in één kleur: wat je ook mooi vindt, het mag. Wij zijn vooral gek op de Portugese mozaïektegel, waarmee je een mooi patroon kunt maken op muur én vloer.

gintleman.tumblr.com

Welke vloertrend past het best bij jou?