Schoenen: voor de één een noodzakelijk kwaad, voor de ander een heuse verslaving. Hoe dan ook, ze moeten opgeborgen worden. We vonden 7 creatieve manieren om dit te doen – welke ga jij maken?

1. Nuttig met steigerbuizen

Steigerbuizen zijn erg populair – en terecht! Je kan er van alles mee maken, onder andere dit handige schoenenrek. Maak je eigen design hierbij! Kom je toe voor alle schoenen? :)

interiors.clarkssurfarthawaii.com

2. En praktisch met PVC!

Pvc-buizen zijn een stuk minder populair. Toch kan je er een toffe schoenenkast van maken. Wat je vooral nodig hebt, is creativiteit. Misschien kan je de buizen ordenen volgens letters, of per hoogte per familielid?

cookielovesmilk.wordpress.com

3. Houten kistjes

Ook houten kratten (zoals oude fruitkisten) zijn erg geschikt om je schoenen in of op te zetten. Vooral na een likje verf geeft het een vrolijk resultaat. Je kan ook mooie opbergdozen gebruiken dit op dezelfde manier creatief aan te pakken.

apartmenttherapy.com

4. In de hoogte

Met een oude ladder kun je mooi gebruik maken van een lege wand, én je kunt er je mooiste schoenen op tentoonstellen. Ben je niet zo voor een 'oudere' look? Maak dan een klein trapje, speciaal om je schoenen op klaar te zetten (met de mooiste schoenen bovenaan!)

homemaderecipes.com.au

5. Schuinmarcheerders

In plaats van je schoenen rechtop op een plank te zetten, kun je ze ook schuin plaatsen. Dit doe je eenvoudig door de plank in een hoek van 45 graden op te hangen. Mooi en overzichtelijk, vooral als je allemaal sneakers hebt.

avancemundial.com

6. De trap op, of onder!

Als je liever je schoenen niet uitstalt, maar ze netjes verstopt wilt hebben, kan je je schoenenopberger ook wegwerken. Onder de trap bijvoorbeeld. Je mag de klus zeker niet onderschatten, maar het zal wel een geweldig gevoel geven als het gedaan is!

apartmenttherapy.com

7. Buiten en ondersteboven

Modderige regenlaarzen wil je liever niet binnen hebben. Dus is dit rek voor buiten erg handig. Monteer het aan de muur, laarzen ondersteboven erin en klaar! En het leukste? Deze kapstok is gemakkelijk zelf te maken!

mamauk.typepad.com

Welke opberger past het beste bij jouw huis?