estahome.nl

Je kent het wel: je hebt de muur opnieuw behangen, maar de rol is nog lang niet op. Zonde! Gelukkig zijn er genoeg creatievelingen die wel raad weten met deze restjes. Pak je behangplaksel en borstel er alvast bij, want een prullenbak vol met behangresten is vanaf nu verleden tijd!

1. Om in te lijsten

Je kunt bijvoorbeeld een leuke compositie maken van verschillende lijsten met jouw behangresten. Op deze manier verhef je een stukje behang tot kunst!

littlepieceofme.com
atelier.co.nz 

2. Een mooi opstapje

Je kunt ook je behang gebruiken om een saai trapje om te toveren in een heus kunstwerk. Een keukentrapje was nog nooit zo leuk!

mommodesign.com
thislittlestreet.com

3. In de spotlight

Ben je toe aan wat vernieuwing? Dan verander je heel eenvoudig je oude lampenkap in een echt pronkstuk. Ook mooi met een stuk neutraal behang.

ebay.com
ofdesign.net

4. Een werelds wandje

Het is een flinke klus, maar dan heb je ook wat. Van verschillende resten behang kun je namelijk ook een wereldkaart maken, bijvoorbeeld voor in de slaapkamer van je kinderen. Zowel decoratief als educatief. En heb je minder geduld, dan kun je de behangresten ook in andere vormen uitsnijden. Zoals deze wolkjes. Leuk toch!

projectnursery.com
archzine.de

5. Fleurige potjes

Kleine restjes behang over? Gebruik het dan om een oud blik of potje op te fleuren. Zo zet je altijd wat leuks op tafel!


6. Verrassing in je ladeblok

Door de zijkant van je lades te behangen zorg je keer op keer voor een verrassing als je ‘m opent! Een subtiele, maar erg leuke toevoeging aan je ladekast.

pretty-ditty.blogspot.nl
atomeinlove.com

7. Trap op, trap af

Door het stootbord van je trap te behangen, kun je van je trap een bijzonder kunstwerk maken. Zo wordt traplopen direct een stuk leuker. Ben jij al gemotiveerd om een keer extra naar boven en beneden te gaan?

homedit.com
whoohome.com

Wat doe jij met je behangresten?