De zomer staat voor de deur. Heerlijk, die lange, warme dagen met (hopelijk) veel zon! Het brengt helaas wel een minpuntje met zich mee: de invasie van de mug. Dit zoemende insect houdt veel van ons ’s nachts wakker, maar met deze tips is dat voorbij!

1. Houd het droog

Muggen houden van water, dit is hun nummer één broedplaats. Zorg daarom dat je stilstaande plasjes water in en om het huis verwijderd. Dus dek je regenton af en check of je dakgoot niet is verstopt. Vergeet ook de afvoerputjes, emmers en bloembakken niet te legen.

2. Houd muggen buiten

Deze tip ligt erg voor de hand, maar is ontzettend effectief: hou de mug buiten. Dit doe je natuurlijk door middel van een hor voor de ramen en deuren of een klamboe over je bed. Moeilijker kun je het de mug niet maken! Horren zijn er in alle soorten en maten en passen tegenwoordig perfect bij je kozijnen.

livethemma.ikea.se
ikea.com

3. Laat de wind waaien

Muggen zijn absoluut geen fan van wind. Dus gooi de ramen en deuren open als je thuiskomt, zodat het lekker doortocht in huis. Waait het op die manier iets te hard, zet dan de ventilator aan op een standje dat je wel bevalt. Wedden dat die mug zo weg is!

simply-beautiful-world.tumblr.com
topinspired.com

4. Lok de vijanden

Heb je een vijver in je tuin, plaats dan voldoende beplanting rondom. Hiermee verwelkom je de vijanden van muggenlarven, zoals kikkers en libellen. Zo laat je de natuur zijn werk doen en profiteer je er zelf ook van!

monsieurcyan.com
inspirationsdeco.blogspot.nl

5. Gebruik middeltjes

Ben jij de persoon die wél wordt gestoken, terwijl degene naast je in bed ongeschonden uit de strijd komt? Dan heb je een sterke menselijke geur. Met middeltjes als vitamine B, citroen, kattenkruid en knoflook kan de mug ons minder goed ruiken en zo word jij minder vaak geprikt. Je kunt ook kiezen voor een goede muggenspray om voor het slapengaan je kamer te ontdoen van deze vervelende zoemers.

fadedcharmcottage.blogspot.nl
seasonedhomemaker.com

Wat is jouw tip om muggen te weren?