Heerlijk in het ochtendzonnetje de dag beginnen of nog even de laatste zonnestralen pakken… Op je balkon kan het. Om ‘m na de donkere wintermaanden weer te laten bruisen, moet er alleen nog wel wat gebeuren. Maar wat? Daar hebben wij deze voorbeelden voor: zo doe jij voldoende inspiratie op om je balkon weer op te fleuren. Aan de slag!

1. Lekker hangen

Deze potjes en plantjes hangen er gezellig bij. Afgelopen winter zag je al heel veel hangplanten in het interieur, maar het is ook erg leuk om dit op het balkon door te voeren. En alle combinaties zijn mogelijk! Bevestig de potten bijvoorbeeld aan een houten rek of schroef een aantal kistjes aan de muur.

topinspirations.com
wonen.nl

2. Rijkelijk groen

Heb je geen plek aan de muur om potten aan te bevestigen? Dan kies je gewoon voor een ander systeem? Je kunt de potten bijvoorbeeld ophangen aan het plafond, dé perfecte oplossing voor mensen met een klein balkon. Of je zet een oud meubelstuk neer waar je de planten inzet. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je een oud ladekastje nieuw leven in kan blazen. Geef de lades een likje verf, zet er een paar bloemen in en je hebt er een super originele plantenbak bij!

housebeautiful.com
craftfoxes.com

3. Goed gevloerd

Wat ook een heel verschil maakt op het balkon, is de vloer die je kiest. Veel mensen besluiten daarom om hun balkon op te fleuren met een houten vloer, gemaakt van vlonderplanken of een handig kliksysteem. Sfeervol, duurzaam en eenvoudig te leggen. 

myparadissi.com
homedesignideas.eu

Klussen op het balkon

Er zijn natuurlijk genoeg klussen te bedenken voor op je balkon! Van inspiratie tot hele verbouwingen. Je kunt van alles vinden tussen onze maakrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte mozaïektafel?

Ook zin om aan de slag te gaan met jouw balkon? Bekijk dan alle aanbiedingen op de plantjesmarkt! Planten zijn alleen verkrijgbaar is onze Brico winkels