1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Sanitair installatiemateriaal
 4. Terug naar Sanitair
 5. Terug naar Wasmachines
 6. Terug naar Slangen

Slangen

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Gewicht

4 producten
Sorteren op:

Sencys aanvoerslang met waterslot

20%

korting

Sencys aanvoerslang met waterslot

Slangen

Met de kaart

28,

99

23,

19

Geniet van exclusieve promoties met de kaart

Log in voor nog meer voordelen.

Wasmachineslang kopen bij Brico/Plan-it

Heel vervelend als je opeens geconfronteerd wordt met een lekkage bij de wasmachine. Je hoeft niet meteen een monteur te bellen. Kijk eerst eens of de wasmachineslang wel goed is aangesloten. Check of er geen knik in de slang zit en of de sluitringen nog intact zijn. Als de wasmachine lekt tijdens het vullen, tijdens het pompen of bij het centrifugeren, dan zou de toevoerslang wel eens beschadigd kunnen zijn. Je kunt hem met de wasmachineslang van Brico/Plan-it eenvoudig zelf vervangen.

Verstopping oplossen wasmachineslang

Een wasmachineslang wordt gebruikt om een wasmachine van water te bedienen. De slang bevindt zich tussen de wasmachinekraan en de wasmachine. Een wasmachineslang kan verstopt raken door verschillende oorzaken. Zeepresten, stofdeeltjes als pluisjes of draadjes kunnen zich vooral in het geknikte gedeelte van de slang ophopen. Een verstopping kun je oplossen met azijn. Laat de wasmachine met een kopje azijn zonder wasgoed draaien op een kort wasprogramma. Herhaal dit als het niet bij de eerste keer geholpen heeft. Als de wasmachine stinkt, kun je een kort wasprogramma met soda draaien. Ook zonder wasgoed uiteraard. Als de toevoerslang beschadigd is, kun je deze eenvoudig vervangen voor een nieuwe slang. Bij Brico/Plan-it koop je zeer voordelige toevoerslangen voor de wasmachine.

Wasmachineslang vervangen

Draai de kraan eerst helemaal dicht als je de slang gaat vervangen. Haal voor de veiligheid de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. De aansluiting van de aanvoerleiding bevindt aan de achterkant van de wasmachine. Draai de oude slang er af en sluit de nieuwe er op aan. Haal de oude slang van de kraan. Nu kun je de nieuwe slang aansluiten. Dit is een goed moment om eventueel een waterslot tussen de slang en de kraan te plaatsen. Een waterstop sluit de watertoevoer automatisch af bij een lekkage. Draai de kraan open en controleer of er geen water lekt. Als het wel lekt, zul je de slang opnieuw moeten aansluiten. De tweede slang is de afvoerslang die ervoor zorgt dat het water afgevoerd wordt. Klik hem in een steunbeugel op de muur aan de achterzijde van de wasmachine. De steunbeugel moet zich boven de afvoerbuis bevinden. De slang kan zo niet knikken en het water kan goed weglopen. Plaats de slang met bijbehorende dop in de afvoerbuis. Steek de stekker in het stopcontact en je kunt weer wassen.