Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Sanitair installatiemateriaal
 4. Terug naar Koperen buizen

Koperen buizen

Filteren


Sorteren op:
i

  Merken

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  Prijs (€)

  tot

  Verkocht door

  Beoogd gebruik

  Bevestiging/aanbreng methode

  Binnen/buitengebruik
  i

  Kleur

  Materiaal

  Type buis of goot

  Type materiaal

  Volume

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Gewicht

  Hoogte (cm)

20 producten
Sorteren op:
i

Sanivesk roodkoperen buis Ø8mmx1m

Sanivesk roodkoperen buis Ø8mmx1m

Thuisbezorgd / Ophalen

9,

29

Koperen buizen voordelig bij Brico/Plan-it kopen

Ben je bezig met de verbouwing van je badkamer, keuken of toilet en ga je een nieuwe waterleiding aanleggen of een gasleiding plaatsen? Dan kan je daarvoor bij Brico/Plan-it voordelig de juiste koperen buizen kopen. Zo verkopen we voor het standaard loodgieterswerk voor gas en water rechte koperen buizen in de maten 12mm, 15mm en 22mm die verkrijgbaar zijn van 1, 2 of 3 meter lang, hebben we flexibele roodkoperen buis op rol - en alleen geschikt voor water-, dat veel tijdwinst biedt bij verwerking in wand, muur of vloer, en verkopen we sterke flexibele beschermbuizen die krimp en uitzetting van koperen waterleidingen opvangen als ze in stenen muren worden verwerkt. Ga je aan de slag met het aanleggen van leidingwerk voor de verwarming, gebruik dan de speciale thermi CV buizen die je ook in dit assortiment vindt.

De juiste diameter koperbuis voor de juiste klus

Het aanleggen van een nieuwe gas- of waterleiding vergt een goede voorbereiding en het juiste installatiemateriaal. En omdat gasleidingen altijd 100% veilig en betrouwbaar moeten zijn, kan het verstandig zijn om voor die klus een erkende installateur in te schakelen. Waterleidingen zijn eenvoudiger, hoewel het vaak wel wat puzzel- en buigwerk vergt om de leidingen met zo weinig mogelijk koppelingen en tussenverbindingen van A naar B te leiden. Voor de aanleg van waterleidingen zijn er verschillende maten; zo heeft de hoofdleiding een diameter van 22mm, voor aftakkingen daarvan en leidingen naar de bad-, douche- of keukenkraan gebruik je 15mm, en 12mm gebruik je voor de wateraansluiting van het toilet, het toiletkraantje en de wastafelkraan.

Goedkoop koperen buizen in de Brico/Plan-it webshop bestellen

Werk je met rechte buizen, dan buig je die met een buigstang in de gewenste hoek en je maakt koppelingen met een knel- of soldeerverbinding, en de nodige fittingen en bevestigingsmaterialen die je daarvoor nodig hebt vind je ook in onze webshop. Worden de leidingen in de muur verwerkt zorg dan dat er zo min mogelijk koppelingen tussen zitten, want je kunt daar later niet meer bij. Mocht daar toch een koppeling nodig zijn, gebruik dan een soldeerverbinding. Zijn leidingen in het zicht, dan zijn knelverbindingen handig; de montage is makkelijker en ze kunnen ook weer eenvoudig losgehaald worden. Wil je graag nog wat uitleg over het aanleggen van leidingwerk, of advies hoe je te werk gaat als je met flexibele buis aan de slag gaat? Bekijk dan het stappenplan en de klusvideo’s over de aansluiting van water en gas in ‘voor de makers’.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten