• NaN

Geen zoekresultaten gevonden voor ' '

Probeer alsjeblieft te zoeken met een ander trefwoord

Metaalschroeven kopen bij Brico/Plan-it

Deze schroeven worden ook veel verkocht in de bouwmarkt onder de naam parkers of plaatparkers. Ze zijn anders dan andere schroeven, zoals plaatschroeven, draadstangen en afstandschroeven. Parkers zijn scherper en sterker en uitermate geschikt voor metaal. Het schroefdraad van dit bouwmateriaal is zeer scherp en loopt helemaal door tot aan de schroefkop. Omdat het schroefdraad zich bevindt in een schuine hoek kun je met dit bouwmateriaal eenvoudig door metalen platen schroeven. Deze schroeven zorgen voor een zeer sterke verbinding en zijn meestal ook nog eens van RVS gemaakt. Dit houdt in dat ze niet alleen lang mee gaan, maar ook beschermd zijn tegen roesten. De afkorting RVS staat namelijk voor Roest Vrij Staal. Schroeven met deze afkorting zijn over het algemeen iets duurder, maar de kwaliteit is ook veel hoger. Deze materialen worden meestal verpakt per vijftien, twintig of dertig stuks. Zo heb je bijna altijd wel genoeg. Toch meer nodig? Bestel dan eenvoudig één of meerdere zakjes bij via onze webwinkel en wij bezorgen ze bij je thuis. Zo hoef je nooit jouw klus te onderbreken om naar de bouwmarkt te gaan. Dit scheelt je weer tijd die je beter kunt benutten door langer aan je klus te werken.

Waar gebruik ik metaalschroeven voor?

Parkers zijn verkrijgbaar met verschillende soorten koppen. Een platte kop is volledig plat aan de bovenkant en loopt schuin af naar onderen. Deze vorm is geschikt voor verzinken in metaal. Een laagbolkop is bol aan de bovenkant en plat van onderen. In de ronding van deze schroef zit een gleuf. Daarom wordt deze vorm ook wel gleufkop genoemd. Een cilinderkop is rond en heeft overal een gelijke dikte. Een zeskantkop wordt ook wel plaatparker genoemd en is uitermate geschikt voor het vastmaken van platen metaal. Welke vorm je ook nodig hebt, bij Brico/Plan-it hebben wij het op voorraad. Wil je graag in het echt de verschillende schroefkoppen zien? Kom dan eens langs bij ons in de bouwmarkt en laat je inspireren en informeren door een Praxis medewerker.

Hoe werk ik met metaalschroeven?

Voor je met het werkelijke schroeven begint kun je het metaal eerst voorzichtig voorboren met een klein metaalboortje. Daarna draai je de schroefkop met een handschroevendraaier of een elektrische schroevendraaier in het voorgeboorde metaal. Voor alle vragen over jouw klus mail of bel je natuurlijk gewoon met onze klantenservice. Wij helpen je graag.
  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten