1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Vijlen & borstels

Vijlen & borstels

Filteren

Sorteren op:

  Categorieën

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  Afwerking

  De beste prijzen

  Diameter schuur-/slijpsteen

  Gewicht

  Tanddichtheid

  Toepassing

  Geleverd in opbergmiddel

  Materiaal

  Met handgreep

  Kleurcode

56 producten
Sorteren op:

Stanley staalborstel STA36015-XJ 100x20mm

15%

korting

Stanley staalborstel STA36015-XJ 100x20mm

Staalborstels

Met de kaart

12,

49

10,

61

Geniet van exclusieve promoties met de kaart

Log in voor nog meer voordelen.
Baseline houtrasp set 200mm – 3 stuks

Baseline houtrasp set 200mm – 3 stuks

Raspvijlen

Permanent 

lage 

prijs 

6,

49

Vijlen en borstels kopen bij Brico/Plan-it

Zeker de houtbewerkers onder ons zullen hun hart kunnen ophalen op deze bladzijde, waar wij onze vijlen en borstels aanbieden. Hier en daar wordt het aanbod nog aangevuld met een aantal interessante raspen en schaven. Zo vind je ineens alles wat je nodig hebt voor jouw schaafklus. De beste vijlen en borstels aan de beste prijzen? Die vind je bij Brico/Plan-it. Je maakt een geïnformeerde keuze uit een volledig aanbod en kunt onmiddellijk online bestellen.

De Brico/Plan-it vijlen en borstels

Onze vijlen en borstels worden geleverd door topleveranciers zoals Bahco, Baseline, Ironside, Sencys en Stanley. Van Sencys bieden wij bijvoorbeeld haast het integrale assortiment staalborstels aan. Wij zijn zo zeker van dit merk dat wij je op al onze Sencys producten tien jaar garantie bieden. Naast staalborstels vind je hier echter ook alle soorten vijlen en raspen: van ronde rasp tot kabinetsrasp, van blokschaaf tot schaafvijl. Zoek je meteen een volledige oplossing? Bekijk dan eens onze handige sets. Bijzonder is bijvoorbeeld de 9-delige Bahco naaldvijlen-set voor het fijnere werk. Deze set is speciaal ontworpen voor smeden, horlogemakers, instrumentenbouwers, graveerders en fijnmecaniciens. Je krijgt hier meteen van alle types een vijl: plat, rond, halfrond, hand/blok, ovaal, vogeltong, driekant, vierkant en mes. Toch nog op zoek naar iets anders? Ga dan eens langs bij onze afdeling gereedschap en installatiemateriaal. Hier vind je namelijk niet enkel onze vijlen en borstels, maar ook nog al het andere handgereedschap, zoals bijvoorbeeld tangen.

Je Brico/Plan-it vijlen en borstels kiezen

Het principe is altijd hetzelfde, maar toch is het ook bij het vijlen en schaven van belang het juiste instrument te kiezen voor de juiste klus. De schaaf is bijvoorbeeld best geschikt voor de bewerking van langere randen en neemt het meeste materiaal weg. De rasp kan dan soms erg op een schaaf lijken, maar hier is er meer snijblad vrij. Raspen worden dan ook meestal gebruikt om welvingen te maken of voor de bewerking van kopse kanten. (Terwijl de schaaf best met de houtnerf mee beweegt.) De vijl is tot slot geschikt voor schurende bewerkingen. De structuur en de vorm worden hier aangepast al naargelang het materiaal en de toepassing. Doorgaans onderscheidt men zoete, halfzoete en bastaardvijlen: van fijner tot grover schuurwerk.