1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Meetapparatuur
 5. Terug naar Lasermeters

Lasermeters

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Type laserlijn

  Lichtkleur

  Bereik laserpunt

  Nauwkeurigheidsgraad

  De beste prijzen

  Zelfnivellerend

  Met (telescoop)statief

  Aankoopmogelijkheden

31 producten
Sorteren op:

Bosch laserafstandsmeter PLR 50 C

Bosch laserafstandsmeter PLR 50 C

Lasermeters

109,

-
Bosch laserafstandsmeter Zamo 20m

15%

korting

Bosch laserafstandsmeter Zamo 20m

Lasermeters

64,

99

54,

99

Exact meten met een lasermeter

Lasermeters zijn een elektronisch alternatief voor de traditionele meetlinten en rolmaten. Deze digitale afstandsmeters worden gebruikt om lengte, hoogte en breedte tot grofweg 200 meter nauwkeurig vast te stellen. Waar je een laser afstandsmeter voorheen voornamelijk bij aannemers, architecten en andere professionals aantrof, zijn deze handige apparaten tegenwoordig voor elke klusser bereikbaar. Je vind dan ook steeds vaker een Bosch laser afstandsmeter in de gereedschapskoffer van de serieuze doe-het-zelver.

Hoe kies je de juiste lasermeter voor jouw klus?

Welke laser afstandsmeter geschikt is voor jouw specifieke klus hangt af van een handjevol factoren. Ga je buiten meten? Dan is een optische zoeker of digitale punt-vinder een handige optie. Zonder een dergelijke toevoeging, kan het lastig zijn om de laserpunt van je meetgereedschap te vinden, zeker op een zonnige dag. Vervangt je nieuwe apparaat een bestaande traditionele afstandmeter? Bedenk je dan eerst waarvoor je het oude meetlint of de rolmaat het meest gebruikte. Kies vervolgens een vervanger die juist in die scenario's uitblinkt. Op de laatste - maar niet de minste - plaats, is het belangrijk dat je je bewust bent van het belang van nauwkeurigheid voor je klus. Hoewel lasermeters veelal tot op een of twee millimeter nauwkeurig zijn op tientallen meters afstand, is er wel verschil tussen de modellen. Hierbij gaat de vuistregel 'duurder is nauwkeuriger' gelukkig maar deels op, waardoor je voor een redelijke prijs veelal een digitale afstandsmeter hebt die prima volstaat.

Hoe gebruik je een lasermeter?

Om een digitale afstandsmeter te gebruiken plaats je het apparaat aan een uiteinde van hetgeen je wenst op te meten en richt je de laser zodat hij het andere eind raakt. Is er geen muur, paal of ander vast punt? Dan kan je een los doelwit gebruiken. Het proces is hierbij vergelijkbaar met dat van een traditioneel meetlint, hoewel je in dit geval geen lint meet, maar een laserstraal. Zodra je de laser op het juiste punt hebt, druk je op een knopje en vertelt de lasermeter je de exacte gemeten afstand. Exacte optische elementen en wat natuurkunde stelt het apparaat in staat om deze afstand te bepalen aan de hand van de tijd die het duurt voordat de laser teruggekaatst is, of door de gewijzigde frequentie van het laserlicht vast te stellen. Een waterpas laser combineert soortgelijke functionaliteit met de mogelijkheid om nauwkeurig vast te stellen of een laserlijn waterpas is.