Filteren

 • Merken
 • Prijs
 • Aankoopmogelijkheden
 • Breedte
 • Lengte
 • Materiaal
2 producten


   Vlot hak- en breekwerk met scherp geprijsde puntbeitels van Brico/Plan-it

   Voor renovatieklussen en sloopwerkzaamheden heb je goed sloopgereedschap nodig zoals sterke puntbeitels of steenbeitels. Deze stalen beitels met geharde punt zijn ideaal om op efficiënte wijze baksteen, tegels, natuursteen of beton weg te hakken, te breken of te klieven. Maar je kunt ze ook heel goed gebruiken om vorm in steen aan te brengen zoals steenhouwers dat doen. Puntbeitels worden ook vaak gebruikt om voegen uit te hakken en als je sleuven in betonnen muren hebt gefreesd voor leidingen kan je deze op handige wijze met een steenbeitel bijwerken. Bij Brico/Plan-it kan je goedkoop verschillende soorten puntbeitels en ritsbeitels kopen met verschillende puntbreedtes; de beitels met dikke punt zijn natuurlijk ideaal voor het snelle hak- en breekwerk en de fijner geslepen steenbeitels gebruik je het beste voor het nauwkeuriger uithakken van vormen en groeven.

   Steenbeitels, vertrouwd gereedschap voor precisiewerk in steen

   Een puntbeitel is misschien wel een van oudste stukken gereedschap die je in de geschiedenis tegenkomt, want het is van oorsprong echt steenhouwersgereedschap. In de oudheid namen al veel kunstenaars de steenbeitel of puntbeitel ter hand om de mooiste standbeelden uit steen te hakken. Het is dan ook hét gereedschap waarmee je de eerste grove vormen uithakt in een nog onbewerkt stuk natuursteen. En hij is veelzijdig; je kunt met een puntbeitel in een keer flinke grote stukken wegtikken, maar door de geharde stalen punt met vier scherp geslepen zijden is het ook mogelijk met een geoefende hand heel precies lijnen en figuren uit te beitelen.

   Puntbeitels en elektrische boorhamers goedkoop bij Brico/Plan-it bestellen

   Wil je een puntbeitel gaan gebruiken dan hanteer je hem voor het beste resultaat samen met een geschikte hamer of moker uit ons assortiment. En je kunt je werkstuk verder vlak afwerken met een platte steenbeitel of koudbeitel of effenen met een raspvijl. Ter bescherming tegen rondspattend steen en gruis draag je bij dergelijke steenbewerkingsklussen natuurlijk de nodige veiligheidskleding zoals veiligheidsbrillen, mondkapjes, gehoorbeschermers en werkhandschoenen. Wil je snel resultaat hebben of heb je grote oppervlakken weg te hakken, dan kan je eventueel ook een elektrische breekhamer het zware werk laten doen. En dat kan al voor een voordelige prijs, want bij Brico/Plan-it kan je binnen ieder budget elektrisch gereedschap en handgereedschap van topkwaliteit bestellen waar je zowel als professionele vakman als beginnende klusser bij iedere klus keer op keer kunt vertrouwen.