Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Beitels
 5. Terug naar Koevoeten

Koevoeten

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  Merken

  Verkocht door

17 producten
Sorteren op:
i

Sencys koevoet 600mm

Sencys koevoet 600mm

Thuisbezorgd / Ophalen

15,

49

De koevoet, een gereedschap met een reputatie.

Dit gereedschap kent bijna iedereen wel. Het breekijzer heeft een slechte reputatie gekregen door de media. In kinderbladen wordt het gebruikt door boeven om in te breken. Wanneer we ouder worden zien we dit gereedschap ook vaak terug komen op tv. Jaarlijks zien we kerstklassiekers waar een breekijzer wordt gebruikt door ongure types die willen inbreken in luxe villa's. Dit gereedschap is echter ook geschikt voor veel goede dingen. Je kunt het onder andere gebruiken om zware lasten een stukje omhoog te tillen, zodat je er een karretje met wieltjes onder kunt zetten om het te verplaatsen.

Waar gebruik ik koevoeten voor en wat gebruik ik er bij?

Dit gereedschap is te gebruiken voor veel doeleinden. Een zeer belangrijke eigenschap is dat hij werkt door middel van hefboomtechniek. Dit zorgt er voor dat je minder kracht hoeft te zetten voor hetzelfde resultaat en dat is beter voor je rug. Wanneer je zware dingen los moet halen, kun je dit handgereedschap er achter klemmen en met de hefboomtechniek genoeg kracht zetten om alles met een simpele beweging weer los te krijgen. Dit kun je toepassen op bijna alles, zelfs bij zware tegels. Het gespleten deel van het gereedschap kun je gebruiken om grote spijkers overal uit te verwijderen. Dit werkt het zelfde als de achterkant van een klauwhamer.

Hoe voer ik mijn klus uit met koevoeten van Brico/Plan-it?

Hoe verwijder ik een spijker? Omklem de spijker met de gespleten kant van het gereedschap met de opening van je af. Duw de arm vervolgens naar beneden, maar zorg dat de spijker omklemd blijft. De spijker wordt nu uit het hout getild door de hefboomkracht. Hoe til ik een voorwerp en stukje op? Plaats het gereedschap met een kant onder het voorwerp en duw de andere kant naar beneden. Heb je vragen over jouw klus en wil je ons graag persoonlijk spreken? Maak dan een afspraak in de winkel. Zo weet je zeker dat wij genoeg tijd voor je kunnen vrij maken. Wij helpen je graag bij al je vragen over handgereedschap, zoals steenbeitels en voegbeitels.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten