Filteren

 • Merken
 • Prijs
 • Materiaal
 • Gewicht
 • Type
3 producten

  Sencys houtbeitelset met slijpsteen hout - 3 stuks
  Sencys houtbeitelset met slijpsteen hout - 3 stuks
  Houtbeitelsets

   De voordelen van het gebruik van houtbeitelsets bij jouw klus!

   Dit handgereedschap is geschikt voor de bewerking van diverse soorten hout. Je gebruikt de beitel om in het hout te hakken en er stukjes af te steken. Hierdoor kun je het hout vormen naar je eigen inzicht. Het gereedschap bestaat in verschillende vormen met elk een eigen functie. De houtbeitel bestaat uit een heft en een metalen blad. Het heft kun je stevig vast houden tijdens het werk, terwijl het blad zorgt dat de kracht die je zet wordt omgezet in snijdende bewegingen. Wanneer het blad bot is kun je deze weer scherp slijpen, zodat je het handgereedschap langer kunt gebruiken. Wil je korting op handgereedschappen? Kortingsbonnen kunt je vinden op onze site of in onze folders. Zo kun je voordelig jouw aankopen doen.

   Waar gebruik ik houtbeitelsets voor en wat gebruik ik er bij?

   Er zijn verschillende vormen van dit gereedschap;
   - Hakbeitel: Om in het hout te hakken
   - Steekbeitel: Deze kun je in het hout steken om een hoek te creëren van rond de 25 graden.
   - Guts: Een guts is half rond of hoekig en heeft een scherp uiteinde. Wanneer je deze in het hout steekt kun je hiermee holle vormen maken in het hout. Het hout wordt dan als het ware naar boven geduwd, waardoor een holle ruimte ontstaat.
   - Burijn: Dit gereedschap is een scherpe guts met een V-vorm.
   Je kunt kiezen voor één of meerdere gereedschappen voor jouw klus. Het combineren van meerdere vormen en technieken kan erg handig zijn.

   Hoe voer ik mijn klus uit met houtbeitelsets van Brico/Plan-it?

   Deze sets bieden de perfecte combinatie van gereedschappen voor professionele houtbewerking. Door meerdere beitels en technieken te combineren heb je de optimale controle over het eindresultaat. Voor je met de klus begint kun je een stukje resthout pakken om eerst wat technieken op uit te proberen. Wanneer deze het gewenste effect hebben kun je verder met het echte werk. Na afloop van het project kun je het hout ook schuren, zodat de nieuwe vorm mooi glad word. Natuurlijk kun je het ook ruw houden voor een natuurlijk effect. Heb je na jouw klus nog oud gereedschap over? Lever deze dan bij ons in en wij zorgen er voor dat dit terecht komt in ontwikkelingslanden.