Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Generatoren

 • Far Tools stroomgenerator 'GGC3300' 2000 W

  De ‘GGC 3300’ stroomgenerator van Far Tools is een heel krachtig toestel van 2200 W en 3300 V.A. Het is uitgerust met een 4-taktmotor met 6,5 pK en een cilinderinhoud van 196 cm³. Het vertrekt met de hulp van een starter. De generator van Far Tools biedt ook een indrukwekkende autonomie van 8 uur dankzij een groot benzinereservoir van 15 liter. Het toestel beschikt over een voltmeter, een aansluiting van 12V en twee van 230V. Voor uw veiligheid, is het ook voorzien van een thermische beveiliging en veiligheid "gebrek aan olie". Dit imposante en stille stroomaggregaat (slechts 94 dB) bezorgt een stroom van hoge kwaliteit waar en wanneer u het nodig hebt.

  Vergelijk dit product
  449.00
 • SDMO stroomgenerator ‘Phoenix4200’ 4200 W

  De ‘Phoenix 4200’ stroomgenerator van SDMO is uitgerust met twee stopcontacten van 230 V en vertrekt met een starter. Zijn Kohler benzinemotor biedt u een autonomie van ongeveer 3,5 uur dankzij een zeer groot reservoir van 7,3 L. Die motor bedoeld voor de markt van de grote consumptie is voorzien van de eigenschappen die normaal bestemd worden voor professionelle motoren zoals een luchtfilter met 2 elementen, een schuine gietijzeren cylinder en een kopklep. De olie-inhoud is 1,1 L. Bovendien is er een beveiligingssysteem dat het oliepeil controleert en dat de motor afzet als dit peil onvoldoend is. Het onderhoud is van zijn kant gemakkelijker gemaakt door de aanwezigheid van twee tank- en aftappunten. Dit imposante en stille stroomaggregaat (slechts 96 dB) is geschikt voor een regelmatig gebruik en bezorgt een stroom van hoge kwaliteit waar en wanneer u het nodig hebt.

  Vergelijk dit product
  749.00
 • SDMO stroomgenerator ‘Phoenix2800’ 3000 W

  De ‘Phoenix 2800’ stroomgenerator van SDMO maakt het knutselen en het tuineren ver van een stopcontact gemakkelijker. Hij is uitgerust met 2 stopcontacten van 230 V en vertrekt met een starter. Zijn Kohler benzinemotor biedt u een autonomie van ongeveer 3,2 uur dankzij een groot reservoir van 4,1 L. Die robuuste en verdragende motor bedoeld voor de markt van de grote consumptie is voorzien van de eigenschappen die normaal bestemd worden voor professionelle motoren zoals een luchtfilter met 2 elementen, een schuine gietijzeren cylinder en een kopklep. De olie-inhoud is 0,6 L. Bovendien is er een beveiligingssysteem dat het oliepeil controleert en dat de motor afzet als dit peil onvoldoend is. Het onderhoud is van zijn kant gemakkelijker gemaakt door de aanwezigheid van twee tank- en aftappunten. Dit imposante en stille stroomaggregaat (slechts 96 dB) is geschikt voor een regelmatig gebruik en bezorgt een stroom van hoge kwaliteit wanneer u het nodig hebt.

  Vergelijk dit product
  589.00
 • SDMO stroomgenerator ‘Vario3000’ 3000 W

  De ‘Vario 3000’ stroomgenerator van SDMO is de grootste van het Vario gamma. Hij is uitgerust met 2 aansluitingen van 230 V en één van 12 V. Hij vertrekt met een starter. Zijn 4-takt benzinemotor wordt aangedreven dankzij een reservoir van 3,4 L die een autonomie van ongeveer 2,5 uur biedt. De Inverter technologie verzekert u een spannings- en frequentiestabiliteit en bezorgt een beveiligde stroom van hoge kwaliteit. Bovendien bregen controlelampjes (werkingslampje, overbelastingslampje en oliebeveiligingslampje) een extra veiligheid. Dit discrete stroomaggregaat is bijzonder stil (slechts 66 dB) en is een interessant alternatief tijdens occasionele stroomstoringen.

  Vergelijk dit product
  709.00
 • SDMO stroomgenerator ‘Vario2000’ 2000 W

  De ‘Vario 2000’ draagbare stroomgenerator van SDMO is het tussenmaat model van het Vario gamma. Hij is uitgerust met 2 aansluitingen van 230 V en één van 12 V. Zijn 4-takt benzinemotor wordt aangedreven dankzij een reservoir van 2,8 L die een autonomie van ongeveer 3 uur biedt. De Inverter technologie verzekert u een spannings- en frequentiestabiliteit en bezorgt een beveiligde stroom van hoge kwaliteit. Dit discrete stroomaggregaat is bijzonder stil (slechts 95 dB) en is een interessant alternatief tijdens occasionele stroomstoringen.

  Vergelijk dit product
  609.00
 • SDMO stroomgenerator ‘Vario1000’ 1000 W

  De ‘Vario 1000’ stroomgenerator van SDMO is de kleinste van het Vario gamma. Hij is uitgerust met een aansluiting van 230 V, maar in tegenstelling tot zijn grote broers, beschikt hij niet over een aansluiting van 12 V. Zijn benzinemotor wordt aangedreven dankzij een reservoir van 1,6 L die een autonomie van ongeveer 3 uur biedt. De Inverter technologie verzekert u een spannings- en frequentiestabiliteit en bezorgt een beveiligde stroom van hoge kwaliteit. Dit discrete stroomaggregaat is bijzonder stil (slechts 93 dB) en is een interessant alternatief tijdens occasionele stroomstoringen.

  Vergelijk dit product
  459.00
 • MX Power stroomgenerator 'GG950' 650 W

  De stroomgenerator 'GG950' van MX-Power biedt een lange autonomie: deze stroom kan voorzien voor 4 uur. Uitgerust met een aansluiting van 230 V, is het ideaal om te werken op plaatsen zonder electriciteit of om u te helpen in geval van een stroomstoring. Deze digitale generator bijzonder stil beschikt over een elektrische opstart.

  Vergelijk dit product
  129.00

Generatoren kopen bij Brico/Plan-It

Van elektriciteit genieten zelfs wanneer de netstroom uitvalt? Het kan met onze generatoren. Hieronder stelden wij dan ook een slim en hoogwaardig aanbod van aggregaten samen. Van de kleinste panne tot de beste structurele oplossingen op plaatsen zonder netstroom: Brico/Plan-it heeft voor elke situatie de beste en de goedkoopste generator in huis.

De Brico/Plan-it generatoren

Onze generatoren maken deel uit van ons gereedschap en installatiemateriaal, waar ze opgenomen worden bij het elektrisch gereedschap, uiteraard onder de titel generatoren. Hier verzamelt Brico/Plan-it generatoren voor kleine en grote klussen. Zij zorgen voor noodhulp of voor een structurele oplossing op plaatsen waar er geen netstroom voor handen is, bijvoorbeeld in je caravan.

Een eerste voorbeeld is onze luchtgekoelde generator van Ferm. Deze aggregaat heeft een benzinetank van 15 liter en kan dienst doen als vaste stroombron (op de camping) of als noodplan. Het Overload systeem beschermt de machine daarbij steevast tegen overbelasting. Rubberen voetjes absorberen zijn trillingen. Onze hoofdvogel is de Ironside generator van Kohler. Hij heeft een vermogen van 5500 Watt verspreid over 2 contacten van 230 Volt. De generator is thermische beveiligd en geluidsarm.

Je Brico/Plan-it generator gebruiken

Welke generator je kiest, hangt af van een aantal factoren. We bespreken er hier slechts een paar. Voornaamste is in de eerste plaats de gewenste spanning. Dit hangt af van de aansluiting die je van stroom wilt voorzien. Wil je de netspanning overnemen, dan kijk je in de meterkast: is het 230 of 400 Volt?

Gaat het je niet om het laten overnemen van de meterkast, dan bepaal je je keuze aan de hand van de apparaten die je wilt aansluiten op je generator. Zij bepalen de vereiste spanning. Gaat het om krachtige werkinstrumenten zoals een lastoestel, dan heb een 3-fasen aansluiting nodig van 400 Volt. Gaat het gewoon om de koffiezetmachine, de koelkast en zelfs een boormachine; dan is een enkele fase genoeg (230 Volt).

Tot slot zullen de meeste van je toestellen zo geholpen zijn met eender welk type generator. Toch zijn er apparaten die een bijzondere aanpak behoeven, zoals een computer of een rendementsketel. Zij kunnen niet goed omgaan met de wisselende voltage die een 'doorsnee' generator verdeelt. Hier moet je dan ook kiezen voor een zogenaamde inverteer of een generator met volt-regelaar (AVR).