Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Kolomboormachines

 • Ferm kolomboormachine ‘TDM1026’ 350 W

  De Ferm 'TDM1026' tafelboormachine is uitgerust met een 350 Watt motor en beschikt over een gietijzeren voet voor optimale stabiliteit. Met behulp van de voorgeboorde gaten, kun je de tafelboor gemakkelijk met bouten vastzetten op je werkbank. Om te boren, beweeg je de boorkop met behulp van de hefboom aan de zijkant naar beneden. Deze tafelboormachine is voorzien van diverse handige hulpmiddelen waardoor je zeer nauwkeurig boorwerken mee kunt verrichten. Zo beschikt de tafelboor over vijf snelheidsstanden, waarmee je de boor eenvoudig kunt aanpassen aan de boordiameter en het te bewerken materiaal. Tevens is de machine voorzien van een kruislasergeleiding die nauwkeurig het boorgat aangeeft. De werktafel is zowel in hoogte als hoek (0 tot 45 graden) te verstellen, waardoor ook schuin kan worden geboord. Met de Ferm tafelboormachine boor je gaten in hout, metaal en kunststoffen. De transparante beschermkap en veiligheidsschakelaar maken deze boormachine veilig om mee te werken.

  Vergelijk dit product
  129.00
 • Ferm kolomboormachine ‘TDM1025’ 350 W

  De Ferm 'TDM1025' tafelboormachine is uitgerust met een 350 Watt motor en beschikt over een gietijzeren voet voor optimale stabiliteit. Met behulp van de voorgeboorde gaten, kun je de tafelboor gemakkelijk met bouten vastzetten op je werkbank. Om te boren, beweeg je de boorkop met behulp van de hefboom aan de zijkant naar beneden. Deze tafelboormachine is voorzien van diverse handige hulpmiddelen waardoor je zeer nauwkeurig boorwerken mee kunt verrichten. Zo beschikt de tafelboor over vijf snelheidsstanden, waarmee je de boor eenvoudig kunt aanpassen aan de boordiameter en het te bewerken materiaal. Tevens is de machine voorzien van een kruislasergeleiding die nauwkeurig het boorgat aangeeft. De werktafel is zowel in hoogte als hoek (0 tot 45 graden) te verstellen, waardoor ook schuin kan worden geboord. Met de Ferm tafelboormachine boor je gaten in hout, metaal en kunststoffen. De transparante beschermkap en veiligheidsschakelaar maken deze boormachine veilig om mee te werken.

  Vergelijk dit product
  119.00
 • Bosch kolomboormachine 'PBD 40' 700 W

  De 'PBD 40' kolomboormachine van Bosch is een krachtig en toch heel precies toestel. De elektronische toerentalindicatie en Constant Electronic zorgen voor gecontroleerde op materiaal afgestemde toerentallen. De boordiepte is met het draaiwiel eenvoudig in te stellen en de ingestelde diepte is af te lezen op het digitale display.

  Vergelijk dit product
  379.00
 • Einhell kolomboormachine ‘BTBD401’ 350 W

  De Einhell BT-BD 401 is een krachtige kolomboor voor het uitvoeren van tal van boorwerkzaamheden, die een grote nauwkeurigheid vereisen en snel moeten kunnen worden uitgevoerd. De machine kan voor boorwerkzaamheden in verschillende materialen worden ingezet, denk aan hout, plastic en soortgelijke materialen. Het in- en uitschakelen van de kolomboor werkt via een handige schakelaar op de machine, die voorzien is van een nulspanningsuitschakeling. Zodra de stroom wegvalt en opnieuw wordt aangesloten, zal de machine niet uit zichzelf starten door deze schakeling. De machine beschikt over een instelbare diepteaanslag en een zeer robuuste tandkransboorhouder, zodat een nauwkeurige manier van werken bevorderd wordt. Om je veel vrijheid te kunnen bieden bij het uitvoeren van verschillende boorwerkzaamheden, is de stootvaste boortafel traploos in hoogte verstelbaar. De machine biedt de mogelijkheid om tot maximaal 50 millimeter diepte te boren, waarbij de tandkransboorkop ruimte biedt voor boren met een diameter van 1,5 tot maximaal 13 millimeter.

  Vergelijk dit product
  89.99

Kolomboormachines

Kolomboormachine kopen bij Brico/Plan-it

Met een kolomboor kun je heel nauwkeurig door materiaal van hout, kunststof en metaal boren. De kleinere versie van de kolomboor wordt ook wel een tafelkolomboor genoemd. Je kunt voor het maken van gaten ook een freesmachine gebruiken, maar een kolomboor is eenvoudiger in het gebruik. Bij Brico/Plan-it koop je een kolomboormachine voor een zeer scherpe prijs. Kijk ook eens naar de online aanbiedingen van Brico/Plan-it. Zo haal je met nog meer voordeel je eigen kolomboormachine in huis.

De tafelboormachine van Brico/Plan-it

Een kolomboor bestaat uit een voet, kolom, verstelbare tafel, een kop met hoofdspil en een motor. Een tafelkolomboor is een kleinere variant van de kolomboor en deze wordt meestal bevestigd op een tafel of werkbank. De tafelboormachine van FERM uit het assortiment van Brico/Plan-it is voorzien van handige hulpmiddelen waarmee je snel en nauwkeurig gaten in metaal, kunststof en hout kunt boren. Het heeft een transparante veiligheidskap en veiligheidschakelaar om de klus veilig uit te voeren. Bij Brico/Plan-it koop je deze tafelboormachine nu zeer voordelig. De zeer gunstig geprijsde klopboormachines van Brico/Plan-it helpen je bij het boren van gaten in steen en beton.

Hoe werkt een kolomboor

Met een kolomboormachine maak je snel en eenvoudig gaten in diverse materialen. Een kolomboormachine bestaat uit een kop met een snelspankop. Met deze spelspankop kun je boortjes eenvoudig met de hand vast zetten. Hier heb je geen boorsleutel bij nodig. Welke boor je gebruikt, hangt van het materiaal af. Voor elk soort materiaal is er een boor. De universele boor is geschikt voor het maken van gaten in hout, metaal en kunststof. Voor hout kun je ook een houtboor gebruiken. Met een speedboor maak je grote gaten in hout. Bij Brico/Plan-it vind je de juiste boor voor elke klus. Het materiaal waarin geboord moet worden, zet je vast met de machineklem. Het boren begint door de boor op het materiaal te duwen. Met een kolomboormachine kun je heel nauwkeurig gaten boren. Lees voor gebruik echter wel altijd goed de gebruiksaanwijzing. Draag een veiligheidsbril ter bescherming van je ogen voor eventueel rondvliegende stukjes materiaal. Bij Brico/Plan-it vind je alle boormachines, materialen en toebehoren voor alle boorklussen. Bestel ze online of bekijk ons assortiment in een van de winkels van Brico/Plan-it.