Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Domotica

 • Profile inbouwzender RF mini 'Qnect' muur wit

  Deze inbouwzender Profile 'Qnect' voor muur werkt in combinatie met 1 of meerdere 'Qnect' ontvangers. De installatie is eenvoudig, de zender moet achter een lichtschakelaar worden geplaatst. Als u met de wandschakelaar de aangesloten lamp aan of uit schakelt, verstuurt deze zender een signaal naar de 'Qnect' ontvangers om deze draadloos te kunnun beheersen. Dankzij de combinatie van zender en ontvanger kunt u uw verlichtingen, rolluiken via afstandbediening of per smartphone of tablet met een app controleren.

  Vergelijk dit product
  24.99
 • Profile ontvanger RF 'Qnect' rolluik 400 W wit

  Deze inbouwontvanger Profile 'Qnect' is geschikt voor elektrische rolluiken, gordijnen, schermen en luifels (tot 400 W). Speciaal gemaakt voor up/down schakelaars, het zorgt ervoor dat uw elektrische rolluiken, gordijnen e.d. op afstand bedient kunnen worden met uw 'Qnect' afstandsbediening. Eenvoudig te installeren, de inbouw ontvanger wordt achter uw huidige up/down schakelaar geplaatst. Ook te gebruiken met de app 'Qnect Smart plug' als Hub om al uw 'Qnect' draadloze ontvangers met uw smartphone of tablet te bedienen.

  Vergelijk dit product
  13.99
 • Profile inbouwontvanger on/off 'Qnect' muur 400 W wit

  Deze mini inbouwontvanger Profile 'Qnect' voor muur is bedoeld om verlichtingen of apparatuur tot 400 W draadloos aan of uit te schakelen met tot maximaal 4 geheugenadressen. Ideaal om gloeilampen en halogeen verlichting draadloos te schakelen. De inbouw schakelaar is eenvoudig te installeren achter een enkelpolige (licht)schakelaar. Ook te gebruiken met de app 'Qnect Smart plug' als Hub om al uw 'Qnect' draadloze ontvangers met uw smartphone of tablet te bedienen.

  Vergelijk dit product
  16.99
 • Profile inbouwontvanger RF on/off 'Qnect' plafond 1000 W wit

  Deze inbouwontvanger Profile 'Qnect' voor plafonddoos is bedoeld om verlichtingen of apparatuur tot 1000 W draadloos aan of uit te schakelen met tot maximaal 4 geheugenadressen. De inbouw schakelaar is eenvoudig te installeren in een plafonddoos. Ook te gebruiken met de app 'Qnect Smart plug' als Hub om al uw 'Qnect' draadloze ontvangers met uw smartphone of tablet te bedienen.

  Vergelijk dit product
  14.99
 • Somfy stopcontact 'Aan/uit' buiten

  Dit op afstand bedienbare stopcontact voor buiten is in elk stopcontact te gebruiken om aangesloten verlichting of elektrische apparaten via een Somfy-afstandsbediening in en uit te schakelen. In combinatie met de Somfy 'Box' tevens te gebruiken als tijdklok. Het afstandbedienbaar stopcontact is spatwaterdicht.

  Vergelijk dit product
  34.99
 • Somfy afstandbedienbaar stopcontact 'Aan/uit' binnen

  Dit op afstand bedienbare stopcontact is in elk stopcontact te gebruiken om aangesloten verlichting of elektrische apparaten via een Somfy-afstandsbediening in en uit te schakelen. In combinatie met de Somfy 'Box' tevens te gebruiken als tijdklok.

  Vergelijk dit product
  24.99

Automatiseer je huis en je omgeving met domotica

De voordelen van het gebruik van domotica of huisautomatisering bij jouw klus!

Het automatiseren van jouw huis maakt wonen een stuk leuker en eenvoudiger. Tegenwoordig kun je bijna alles op afstand bedienen, van de thermostaat van de verwarming tot het licht in de keuken. Wanneer het buiten nat en koud is en je bent onderweg met de trein van werk naar huis kun je snel via de app op je telefoon aan de thermostaat vertellen dat de verwarming aan moet. Wanneer je dan thuis komt kom je gelijk terecht in een warm huis. Automatisering met domotica systemen maakt het leven eenvoudiger, maar maakt ons misschien ook wel een beetje lui. Tegenwoordig hoeven we niet meer te lopen naar de lichtknop maar drukken we gewoon op een knop op onze afstandsbediening. Aan de andere kant maakt automatisering ons ook fitter door elektrische loopbanden en andere fitness apparatuur. Het is belangrijk om altijd te zoeken naar de balans tussen gemak en beweging.

Waar gebruik ik domotica of huisautomatisering voor en wat gebruik ik er bij?

In de steeds veranderende maatschappij waarin we leven denken we vaak aan heel veel dingen en hebben we nauwelijks tijd voor ontspanning. Door huisautomatisering met domotica systemen worden ons taken uit handen genomen, waardoor we tijd vrij kunnen maken voor onszelf. Elke keer dat je het licht aan doet met een afstandsbediening scheelt dit weer een paar seconden van jouw tijd. Wanneer je de verwarming bent vergeten uit te zetten en je zet deze alsnog op afstand uit is dit beter voor je energierekening en voor het milieu.

Hoe voer ik mijn klus uit met domotica of huisautomatisering van Praxis?

De meeste domotica aanpassingen zijn plug and play. Je steekt de stekker in het stopcontact en kunt direct gebruik maken van de verbeteringen in en om het huis. Een goed voorbeeld is de klik aan klik uit set, waarbij je enkel een tussenstuk tussen het stopcontact en het apparaat hoeft te steken. Vervolgens doe je de batterijen in de afstandsbediening, en kun je met de verschillende knopjes lichten en apparaten aan en uit zetten. Dit is ook erg handig voor buitenverlichting, omdat je dan niet door de regen naar de schuur hoeft te lopen om de schakelaar om te zetten. Voor alle huisautomatisering kun je wel een geschikt product vinden in deze categorie. Heb je verder nog vragen, stel ze dan aan onze experts.