1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Batterijen & laders

Batterijen & laders

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Met accu/batterijcontrolefunctie

  Oplaadbaar

  Type accu/batterij

58 producten
Sorteren op:

Duracell lithium knoopcel batterij 'CR2032' 3 V - 2 stuks

Duracell lithium knoopcel batterij 'CR2032' 3 V - 2 stuks

Batterijen & laders

6,

99

Batterijen gebruiken voor je doe-het-zelf klussen

Sommige kleine elektronische apparaten zoals afstandsbedieningen, consolecontrollers of zaklantaarns werken niet op een batterij en kunnen daarom niet worden opgeladen met een lader die in het stopcontact is geplugd. In dit geval kun je de energie van de batterijen gebruiken om je elektronische apparaten te laten werken. Het voordeel van batterijen is dat ze draagbaar zijn en geen ruimte innemen. Je kunt ze dus overal mee naartoe nemen en zelfs reservebatterijen meenemen. Je hoeft alleen maar het juiste formaat batterij te kiezen voor uw elektrische apparaat.

Knoopcelbatterijen worden bijvoorbeeld gebruikt voor kleine elektrische apparaten, zoals een horloge of een afstandsbediening.

Je vindt alle soorten batterijen voor je apparaten in onze Brico en BricoPlanit winkels en op onze website.

Oplaadbare of niet-oplaadbare batterijen

Wanneer je batterijen koopt, sta je voor de keuze tussen oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen. Gebruik je batterijen voor je camera en gebruik je deze vaak zodat de batterijen regelmatig moeten worden vervangen? Dan is het voor jou interessanter om te investeren in oplaadbare batterijen en een oplader. Oplaadbare batterijen kosten iets meer en je moet ook een oplader kopen, maar ze zijn milieuvriendelijker dan niet-oplaadbare batterijen. Bovendien kun je, als je voldoende oplaadbare batterijen aanschaft, ervoor zorgen dat je altijd een set volledig opgeladen, gebruiksklare batterijen in je tas hebt. Je komt nooit zonder stroom te zitten!

Verschillende soorten batterijen

De verschillende batterijen op de markt behoren tot 3 hoofdcategorieën (die overeenkomen met hun technologie): alkalinebatterijen (de meest gebruikte ter wereld), zoutwaterbatterijen (voor elektrische apparaten die weinig energie vergen) en lithiumbatterijen (componenten die langdurige energie leveren voor apparaten die veel energie vergen).

Enkele soorten batterijen :

 • AA of LR6: de meest voorkomende
 • AAA of LR3: voor kleinere apparaten, zoals speelgoed of muziekdoosjes
 • LR14 of maat C
 • LR20 of maat D: de grootste batterijen die te koop zijn
 • 4LR25
 • LR44: knoopcelbatterij

Recycleer je batterijen

Net als alles kunnen batterijen worden gerecycleerd zodra ze niet meer worden gebruikt. Zoals alles bevatten batterijen vervuilende en schadelijke stoffen die een negatief effect kunnen hebben als je ze weggooit. Als je jouw batterijen niet meer gebruikt, verzamel ze dan in een doos of zak en leg ze in een recyclagedoos of containerpark. Zo gooi je geen giftige producten in het milieu. Als je merkt dat je batterijen lekken omdat ze te oud zijn of te veel zijn gebruikt, draag je dan best handschoenen voordat je ze aanraakt en was je handen daarna goed. 

Bekijk ons ruime assortiment batterijen in onze Brico en BricoPlanit winkels en op onze website.