Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Tuin: tips

De tuin inrichten en onderhouden, dat is ten volle genieten: een tuinhuis of een serre zetten, een zwembad of een portiekje plaatsen, honderden bloemen planten of gewoon het gras maaien. Daarna wordt die barbecue met vrienden of relaxen in de hangmat dubbel zo leuk.

Meststoffen en onkruidverdelgers

Brico heeft een groot aantal meststoffen en onkruidbestrijdingsmiddelen in de aanbieding. Bepaal welke het beste voldoen aan de noden van uw planten en wanneer u ze moet inzaaien. Deze fiche informeert u over alle hulpmiddeltjes om het beoogde resultaat te verkrijgen.
Lees meer >

Tuinvijvers

Kies met zorg de materialen voor uw vijver, waarbij u de waterdichtheid, de zuurstoftoevoer en de gewenste inrichting in gedachten houdt. Vind hier het stappenplan om de aankleding van uw vijver in goede banen te leiden en u zal binnenkort kunnen genieten van koivissen, kikkers, waterlelies,…
Lees meer >

Planten onder glas

Om het koude regenweer tegen te gaan en groenten te telen zonder zorgen is er geen betere oplossing dan een serre. In glas of polycarbonaat, een serre laat toe om het hele jaar door te tuinieren. We hebben een aantal tips voor u verzameld zodat u zeker kan zijn van de beste oogst.
Lees meer >

Snoeien en inkorten

Fruitbomen en andere bomen snoeien is noodzakelijk maar niet altijd even eenvoudig. Om deze delicate werken in goede banen te leiden vindt u een volledig arsenaal aan passend gereedschap in onze winkels. Alles wat u moet weten over het snoeien van bomen staat bovendien in deze Bricofiche.
Lees meer >

Het gazon

Bent u van plan om een nieuw grasperk aan te leggen of eenvoudigweg uw gazon goed te onderhouden? Vind hier het advies van onze professionals.
Lees meer >

De bloementuin

Integendeel tot wat velen denken is het wel mogelijk bloemen te kweken doorheen het jaar. Leer hier alle technieken om te planten in potten of in de tuin en ontdek onze zaai- en bloeikalenders.
Lees meer >

De moestuin

Uw eigen groenten en fruit kweken en daarna kunnen proeven is een werk dat expertise vraagt. In deze Bricofiche zijn alle essentiële tips en informatie over de kenmerken van elke plant verzameld. Zelf gekweekt, dat is het geheim van een gezonde maaltijd!
Lees meer >

Bonsai

Een bonsai is een miniatuurboompje met dezelfde kenmerken als een grote boom, behalve dan de afmetingen. Bovendien vragen deze dwergboompjes veel zorg en geduld. Leer hier alles over bonsais.
Lees meer >

Een afsluiting plaatsen

U hebt een tuin en wil deze graag afsluiten met een traliehek? De plaatsing van een afrastering is niet zo'n moeilijke taak. Bedenk eerst welke soort, hoeveelheid en hoogte van paaltjes u prefereert en consulteer dan zeker deze Bricofiche.
Lees meer >

Kamerplanten verzorgen

Doorgaans zijn kamerplanten iets kwetsbaarder dan planten die buiten staan. Hier vindt u een gids vol tips over de populairste interieurplanten en hun verzorging.
Lees meer >

Behandeling van planten

Onze planten krijgen te maken met vele agressieve factoren. Daarom is het cruciaal om de signalen op te vangen van kwetsbare planten zodat u ze een aangepaste verzorging kan geven.
Lees meer >