1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Metsel- en pleisterwerk
 4. Terug naar Zand

Zand

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Gewicht

  Materiaal

  Type materiaal

33 producten
Sorteren op:

Rivierzand 0-2 mm 40kg

15%

korting

Rivierzand 0-2 mm 40kg

Zand

Met de kaart

2,

99

2,

54

per kg 0,06

icon

Geniet van exclusieve promoties met de kaart

Log in voor nog meer voordelen.
Coeck rivierzand 0-2mm 40kg 40 stuks + palet 3004837

Alleen online

Coeck rivierzand 0-2mm 40kg 40 stuks + palet 3004837

Zand

Permanent 

lage 

prijs 

87,

60

per kg 0,05

Koop je metselzand online bij Brico – BricoPlanit

Reserveer je zandzak online, onze winkels zorgen ervoor dat je bestelling klaar ligt om op te halen en je betaalt in een winkel naar keuze. Bestellen gebeurd razendsnel op onze site, met slechts één klik en dit tegen aantrekkelijke prijzen. Ontdek al onze merken zoals Coeck en Knauf.

Metselzand is voornamelijk een natuurlijk product, dat afkomstig is van vuursteen of kwarts. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in de bouwsector. Metselzand bestaat uit fijne korrels, waarvan de diameter gemiddeld varieert tussen 0,15 mm en 5 mm. Afhankelijk van de grootte van deze korrels spreken we van fijn zand, grof zand of grind zand. 

Natuurlijk zand en kunstmatig zand

Natuurlijk zand kan afkomstig zijn van rivieren. Dit wordt rivierzand genoemd en wordt gekenmerkt door zijn hardheid en ronde vorm. Een ander soort natuurlijk zand is zeezand (afkomstig uit onderwatergesteente en bevat veel zout).

Kunstmatig zand is het resultaat van zand dat verwerkt wordt. Een hoeveelheid zand wordt namelijk geproduceerd door middel van een massale steen ontginning. Vervolgens wordt dit verbrijzeld tot blokken en daarna tot steeds kleiner grind.

Het gebruik van metselzand in jouw bouwwerkzaamheden

Metselzand wordt gebruikt in de bouwsector voor het maken van mortel en beton, maar ook voor andere zaken, zoals de afwatering van sportvelden.

Om je eigen mortel te maken, adviseren wij de volgende producten: cement, metselzand, grind en water. Voor de realisatie van je eigen beton worden de volgende producten aanbevolen: cement, metselzand, kalk en water. Het kalk maakt het mengsel resistenter, kneedbaar en flexibel. Qua gereedschap, voorzie je jezelf van een schop, een afvalbak, een emmer, een gieter en een kruiwagen. Om jezelf te beschermen tijdens het werk draag je best een paar handschoenen, een veiligheidsbril en een beschermend masker. De verhoudingen van zand die je moet gebruiken variëren naar gelang van het gebruik en de aanbevelingen van de fabrikant. Om de dosering te vereenvoudigen, is het aan te raden om de 1-2-3 regel toe te passen: 1 volume cement, 2 volumes zand en 3 volumes grind.