Filteren

 • Merken
 • Prijs
 • Kleurfamilie
 • Aankoopmogelijkheden
 • Gewicht
 • Volume
 • De beste prijzen
 • Inhoud
 • Type
 • Kleur
 • Toepassing
 • Binnen/buitengebruik
 • Overschilderbaar
 • UV-bestendigheid
 • Vochtwerend
 • Waterbestendigheid
25 producten

Aalborg cement wit cem 42,5n 20kg +pal
op bestelling
Aalborg cement wit cem 42,5n 20kg +pal
Cement

Koop je cement online bij Brico – BricoPlanit

Ontdek ons cement assortiment op onze website Brico - BricoPlanit. Cement is een hydraulisch bindmiddel op basis van kalksteen en klei, in de vorm van een fijn poeder, dat bij contact met water uithardt, waardoor zich een resistent volume ontstaat. Cement is een belangrijk materiaal geworden in de bouwsector. Een zak cement kan eenvoudig online besteld worden met één enkele klik en tegen een aantrekkelijke prijs. Je kunt het bestellen en ophalen in de winkel, of gewoon laten bezorgen op het adres naar keuze. Ontdek onze beste merken zoals Knauf of CBR.

Het gebruik en plaatsen van cement

Er zijn twee soorten cement: standaard en speciaal cement.

Standaard cement is gegroepeerd in verschillende categorieën. Secundaire componenten worden toegevoegd om de eigenschappen van het cement te verbeteren (gecalcineerde leisteen, silica rook, vliegas, etc.). Er bestaan dus verschillende soorten: portlandcement (CEM I of CEM II), hoogovencement (CEM III), puzzolaancement (CEM IV) en samengesteld cement (CEM V). Portlandcement (CEM I) wordt aanbevolen voor de productie van voorgespannen en gewapend beton. Portlandcement (CEM II) wordt aanbevolen voor de aanleg zoals een bestrating, voor gewone metselwerkconstructies of voor het leggen van funderingen. Tot slot is hoogovencement (CEM III) geschikt voor beton in ondergedompelde omgevingen (bv. ondergrondse funderingen). 

Onder speciaal cement bestaan de volgende soorten: natuurlijk snel uithardend cement (snel uithardend cement met een hoge sterkte), gesmolten aluminiumcement (hoge hydratatiewarmte en goede bestendigheid tegen rioolwater), wit cement en tot slot metselwerk cement (geschikt voor conventionele metselwerkzaamheden). Natuurlijk snel cement is geschikt voor werkzaamheden die zeer snel en met hoge sterktes moeten worden uitgevoerd (afdichtingen, reparatiewerkzaamheden, enz.). Gesmolten aluminiumcement wordt aanbevolen voor vuurvast beton of in koud weer en industriële omgevingen. Wit cement wordt gebruikt als decoratief beton. Metselwerk cement wordt gebruikt voor de vervaardiging van mortel in een gebouw (gips, metselwerk).

Wens je zelf een muur te bouwen? Maak deze klus dan gemakkelijk dankzij onze tutorial. Om je eigen mortel te maken, adviseren wij je de volgende producten: cement, bouwzand, grind en water. Voor de realisatie van je eigen beton worden de volgende producten aanbevolen: cement, bouwzand, kalk en water. Kalk maakt het mengsel resistenter, kneedbaar en flexibel. Voor gereedschap, voorzie jezelf van een schop, een afvalbak, een emmer, een gieter en een kruiwagen. Voor een goede bescherming tijdens het werk, draag één paar handschoenen, een veiligheidsbril en een beschermend masker. De verhoudingen variëren naar gelang van het gebruik en de aanbevelingen van de fabrikant. Om de dosering te vereenvoudigen, is het aan te raden om de 1-2-3 regel toe te passen: 1 volume cement, 2 volumes zand en 3 volumes grind.

Laatste praktische adviezen voor jouw werkzaamheden

Zorg vóór het uitvoeren van je werkzaamheden eerst dat je de producten kiest die het best aan jouw behoeften voldoen. Bereken vervolgens de hoeveelheden materialen die je nodig hebt volgens de aanbevolen doseringen. Om zelf je eigen beton of mortel te maken in grote hoeveelheden, kies dan voor het gebruik van een betonmolen (voorzie een watertoevoerleiding met een afsluiter in de buurt). Voor het handmatig mengen met een schop raden wij je aan op een droog, hard en schoon mengoppervlak te werken. Als je een kruiwagen gebruikt om het beton in voor te bereiden, reinig dan de kruiwagen na gebruik onmiddellijk met een waterstraal. Nu ben je klaar om aan het werk te gaan!