1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Bouwbenodigdheden
 4. Terug naar Tape & lijm
 5. Terug naar Plakband

Plakband

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

30 producten
Sorteren op:

Tesa Sugru kneedbare lijm zwart

Tesa Sugru kneedbare lijm zwart

Plakband

6,

79

per stuk(s) 2,26

Plakband kopen bij Brico/Plan-it

Met het plakband van Brico/Plan-it kun je allerhande voorwerpen permanent of tijdelijk aan elkaar vast maken. Brico/Plan-it heeft plakband in verschillende breedtes en sterktes, zodat er voor elk doeleinde wel het juiste plakband of tape beschikbaar is. Wist je dat het plakband uitgevonden werd in 1926 en wel door Richard Drew, een medewerker van de Minnesota Mining and Manufacturing Company, een groot technologyconcern bekend onder de naam 3M? Sinds die tijd heeft het plakband vele ontwikkelingen doorgemaakt en hebben we nu keuze uit verschillende soorten en merken plakband of tape met enkelzijdige plaklaag en dubbelzijdige plaklaag. Bij Brico/Plan-it koop je alle soorten plakband voor de kleinste prijs, waaronder dubbelzijdige tape, duct tape of zelfs technische tape.

Alle soorten plakbanden bij Brico/Plan-it

Brico/Plan-it heeft voor elke klus het juiste soort plakband, of je nu iets wilt herstellen, vastmaken, afplakken, bevestigen, verstevigen. Wij verkopen diverse bekende merken plakband en tape van onder andere Tesa en Pritt. De Tesa afplaktapes zijn geschikt voor het verven met lak en vernis. Ze kunnen gebruikt worden op gladde ondergronden en zorgen voor een strakke afwerking. De powerstrips van Tesa hebben een grote draagkracht. Je kunt ze gebruiken voor het permanent ophangen van objecten in de keuken en badkamer of voor tijdelijke bevestiging van spullen onderweg. Voor het ophangen van lichte voorwerpen, zoals posters of ansichtkaarten aan ramen en deuren biedt het merk Pritt snelle en goedkope mogelijkheden met de Pritt poster buddies. Dit zijn een soort kneedgummetjes die zich op gladde oppervlakten weer heel makkelijk laten verwijderen.

Zo werkt plakband

Plakband bestaat uit 2 lagen, een plastic laag en lijmlaag. De lijmlaag is in het begin vloeibaar, maar droogt na enige tijd uit. Dit is de reden waarom plakband of tape niet eeuwig kan plakken. De lijm van plakband op tape hecht zich het beste op en ruw oppervlak. Hoe ruwer het oppervlak, hoe beter het plakband blijft plakken. Natuurlijk kun je ook op vlakke en gladde oppervlakten plakband gebruiken. Het voordeel is dat je het plakband dan relatief eenvoudig weer kunt verwijderen, zonder het oppervlak te beschadigen. De reden dat plakband niet aan de rol plakt, komt door het laagje dat zo glad is. De tape laat hier makkelijk los van de rol, waardoor je er steeds het gewenste stuk tape van af kunt knippen. Het laatste stukje van de rol, waar karton zit, laat niet meer los. Brico/Plan-it heeft overigens ook plakband in het assortiment dat zonder schaar gebruikt kan worden. Door de gekartelde randen is dit plakband snel en losjes met de hand te scheuren.