1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Bouwbenodigdheden
 4. Terug naar Tape & lijm
 5. Terug naar Duct tape & verpakkingstape

Duct tape & verpakkingstape

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  De beste prijzen

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

62 producten
Sorteren op:

Tesa kleefband Universal Extra Power wit 10mx50mm

Tesa kleefband Universal Extra Power wit 10mx50mm

Duct tape & verpakkingstape

8,

79

per stuk(s) 1,46

Baseline verpakkingstape 50mm 66m Eco

Baseline verpakkingstape 50mm 66m Eco

Duct tape & verpakkingstape

Permanent 

lage 

prijs 

3,

69

per m 0,06

tesa powerbond spiegel vochtbestendige tape 38mmx5m

Alleen online

tesa powerbond spiegel vochtbestendige tape 38mmx5m

Duct tape & verpakkingstape

23,

99

per m 4,80

Duct tape of verpakkingstape kopen bij Brico/Plan-it

Het materiaal van duct tape (ook wel duck tape genoemd) is zeer sterk en olie- en water bestendig. Het maakt het zeer geschikt voor noodreparaties. Duct tape is zelfklevend, vergelijkbaar met plakband, maar gemaakt uit een textielsoort. Duct tape is de Engelse benaming voor buizenplakband. Bij Brico/Plan-it vind je duct tapes voor verschillende doeleinden, of je nu op zoek bent naar oersterke verpakkingstape of tape voor onderhoud of herstelwerkzaamheden. Bij Brico/Plan-it koop je alle soorten duct tapes zeer voordelig geprijsd, maar ook ander soort tape: dubbelzijdig tape, afplaktape of technische tape.

Duct tape of duck tape?

Hoe het komt dat duct tape vaak ook duck tape (eendenplakband) wordt genoemd, heeft verschillende verklaringen. Duct lijkt fonetisch veel op duck en misschien is dat in de loop der tijd gewoon zo ingeslopen. In de Tweede Wereldoorlog werd duck tape gebruikt om tenten en regenkleding te repareren en zo waterbestendig te maken. Duck is een synoniem voor katoenstof en het materiaal van de duck tape leek in overeenstemming met met deze stof. Men gebruikt het woord duct tape ook in de Verenigde Staten. Het wordt gebruikt om de verbindingsstukken van luchtkokers (ducts) af te dichten. Hiervoor is sterk plakband nodig waarmee je iets goed en stevig kunt afplakken. Die eigenschappen hebben onze verschillende soorten duct tape allemaal. Ook kun je duct tape gebruiken om iets tijdelijk op te hangen. Wat de verklaring ook moge zijn, duct tape is een zeer handige hulp bij verschillende (nood)reparaties.

Waarvoor gebruik je duct tape van Brico/Plan-it

Niets zo veelzijdig als de duct tape van Brico/Plan-it. Je kunt deze tape vrijwel overal voor gebruiken. Je kunt er verpakkingen stevig mee vastplakken, je kunt ermee afplakken, afdichten, reparaties verrichten, iets bevestigen of waterdicht maken. Duct tape hecht zich aan verschillende oppervlakten: aan steen, beton, hout, metaal, kunststof en ga zo maar door. Het laat makkelijk los, zonder plakresten of kleefresten achter te laten. Het is meestal in de lengterichting bijzonder sterk, terwijl het zich in de breedterichting makkelijk laat afscheuren. Geen klusser kan zonder duct tape van Brico/Plan-it. Bestel nu je favoriete duct tapes voordelig bij Brico/Plan-it en zorg dat je voldoende voorraad hebt. Voor de voordelige prijs hoef je niet zonder te zitten. Kijk eens tussen het assortiment duct tapes van Brico/Plan-it en vul nu zeer voordelig je voorraad aan.