Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Spaanplaten

 • Sencys vochtwerend spaanplaat 'Durelis P5' 244 x 61 x 1,8 cm

  Deze spaanplaat 'Durelis P5' van Sencys is vochtwerend. Ze bestaat uit samengedrukte houtdeeltjes die met een synthetische hars verlijmd zijn. Dit materiaal is bijzonder geschikt voor uw interieurwerken (vloeren of wanden). Bovendien is deze plaat uitgerust met tand en groef aan de 4 kanten voor extra stevigheid en stabiliteit.

  Vergelijk dit product
  9.00
  11.25
 • Sencys spaanplaat 250 x 125 cm x 1,8 cm

  Deze Sencys spaanplaat van 250 x 125 x 1,8 cm bestaat uit samengedrukte houtdeeltjes die met een synthetische hars verlijmd zijn. Dit materiaal is bijzonder geschikt voor uw interieurwerken (vloeren of wanden).

  Vergelijk dit product
  17.50
 • Sencys spaanplaat 125 x 62 x 1,8 cm

  Deze Sencys spaanplaat van 125 x 62 x 1,8 cm bestaat uit samengedrukte houtdeeltjes die met een synthetische hars verlijmd zijn. Dit materiaal is bijzonder geschikt voor uw interieurwerken (vloeren of wanden).

  Vergelijk dit product
  8.49
 • Sencys spaanplaat 250 x 125 x 1,2 cm

  Deze Sencys spaanplaat van 250 x 125 x 1,2 cm bestaat uit samengedrukte houtdeeltjes die met een synthetische hars verlijmd zijn. Dit materiaal is bijzonder geschikt voor uw interieurwerken (vloeren of wanden).

  Vergelijk dit product
  14.95
 • Sencys spaanplaat 125 x 62 x 1,2 cm

  Deze Sencys spaanplaat van 125 x 62 x 1,2 cm bestaat uit samengedrukte houtdeeltjes die met een synthetische hars verlijmd zijn. Dit materiaal is bijzonder geschikt voor uw interieurwerken (vloeren of wanden).

  Vergelijk dit product
  5.99
 • Sencys spaanplaat 250 x 125 x 0,8 cm

  Deze Sencys spaanplaat van 250 x 125 x 0,8 cm bestaat uit samengedrukte houtdeeltjes die met een synthetische hars verlijmd zijn. Dit materiaal is bijzonder geschikt voor uw interieurwerken (vloeren of wanden).

  Vergelijk dit product
  12.95

Spaanplaten

Spaanplaten kopen bij Brico/Plan-it

Heb je voor je klus spaanplaat nodig, dan kun je bij Brico/Plan-it voordelig terecht voor spaanplaat in verschillende afmetingen en diktes. Spaanplaat kun je gebruiken om mee te knutselen. Ze zijn geschikt als onderdeel van een kast of ander meubelstuk. Spaanplaat doet het ook goed als dak- of wandplaat. Koop nu bij Brico/Plan-it je voordelige MDF en OSB spaanplaten.

Waaruit bestaat spaanplaat?

Spaanplaat bestaat uit kleine stukjes houtspaanders en een organisch bindmiddel. Grondstoffen als stro en vlasscherven kunnen ook in spaanplaat verwerkt worden. Voor de houtspaanders wordt bijvoorbeeld het afvalhout uit een zaagfabriek gebruikt of ze worden vermalen uit boomtakken. De houtspaanders worden gemengd met een kunstharslijm en onder hoge druk tot een plaat geperst. Ze kunnen op verschillende manieren gefabriceerd worden, dat hangt vooral af van de houtsoort die ervoor wordt gebruikt, het bindmiddel en de lijmsoort. Spaanplaat is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit van spaanplaat wordt voornamelijk bepaald door de grootte en de hoeveelheid per kubieke meter van de houtspaanders. De spaanplaten van Brico/Plan-it hebben een uitstekende prijs kwaliteitverhouding. Je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Spaanplaat krimpt of rekt niet en is makkelijk te bewerken, zowel met de hand als machinaal. Het laat zich gemakkelijk lijmen, verven, lakken en beitsen.

MDF en OSB spaanplaten van Brico/Plan-it

MDF is de afkorting voor medium density fireboard. Het bestaat uit onder druk gelijmde houtvezels. MDF spaanplaten kun je zonder veel moeite op maat zagen en bewerken. Deze soort wordt veel gebruikt voor woninginrichting, zoals voor het maken van meubels en woonaccessoires. Je kunt deze spaanplaten ook prima verven of afwerken met fineer. OBS heeft een grovere structuur. OBS is de afkorting voor oriented strand board. OBS spaanplaat wordt veel gebruikt als ondervloer. Bij Brico/Plan-it zijn beide soorten spaanplaat verkrijgbaar. Je kunt ze op vele manieren toepassen. Heb je vragen over onze spaanplaten? Vraag het onze medewerkers in de Brico/Plan-it bouwmarkt, zij geven je graag advies. Je kunt nu ook heel gemakkelijk online om advies vragen en je spaanplaten direct bestellen.