1. Terug naar Home
 2. Terug naar Badkamer, keuken & wonen
 3. Terug naar Verwarming
 4. Terug naar Pellet- & houtkachels
 5. Terug naar Kachelbuizen

Kachelbuizen

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  Afwerking

  Bevestiging/aanbreng methode

  Binnen/buitengebruik
  i

  Gewicht

  Kleur

  Materiaal

  Maximale druk (bar)

  Volume (L)

  Diameter (mm)

  Inclusief bevestigingsmateriaal

  Type materiaal

  Beoogd gebruik

  Type buis of goot

  Flexibel

175 producten
Sorteren op:

Van Marcke schouwkastje aluminium 16 x 20 cm

Van Marcke schouwkastje aluminium 16 x 20 cm

Kachelbuizen

38,

99

Kachelbuizen en rookgaspijpen voordelig kopen

Een houtkachel geeft veel warmte en sfeer in je woning. Niet alleen is het in de winter fijn toeven rond de behaaglijke warmte van deze kachels, ook in de zomer kan het op koele dagen nog best aangenaam zijn om een paar blokken hout op het vuur te kunnen gooien voor wat extra warmte. En omdat we tegenwoordig de buitenruimte echt bij het huis betrekken, zie je op veel veranda’s ook steeds vaker een terraskachel, zodat je ook daar tot in de late uurtjes met je vrienden buiten kunt zitten. Wil je zo’n kachel of buitenhaard zelf gaan plaatsen, dan moet je een goed, betrouwbaar en veilig rookkanaal aanleggen, en daarvoor kan je bij Brico/BricoPlanit diverse soorten kachelbuizen kopen. Ook vind je in dit assortiment alle rookgaspijpen en bochten die je nodig hebt voor de aanleg van een afvoer voor afzuigkappen.

Afvoerbuizen voor de aanleg van rookkanalen

Heb je een kachel uit onze collectie houtkachels op het oog, dan moeten die vaak met speciale bijbehorende kachelbuizen uit deze collectie worden aangesloten. Kijk dus goed in de specificaties en installatie-instructies van de kachel om te zien welk model je precies nodig hebt. Heb je een ander model gekozen, dan kan je met de universele kachelbuizen aan de slag. Let wel op; een rookkanaal aanleggen is specialistisch werk waarbij je moet zorgen voor een veilige en betrouwbare constructie die voldoet aan de wettelijke normen voor rookgasafvoer. Daarvoor kan je ten rade gaan bij de klusexperts bij Voordemakers.be, of je besteedt de klus uit aan een professionele installateur. Deze zal je ook precies kunnen vertellen welke buisonderdelen uit onze collectie je precies nodig hebt. En let er ook op dat je na installatie een rookkanaal ook regelmatig, minimaal 1x per jaar, moet laten nakijken en schoonmaken, om een optimale trek te houden in de pijp.

Via Brico/Plan-it eenvoudig & snel kachelbuizen en kachels bestellen

Door je kachelbuizen, haardstellen, rookafvoerpijpen, rookgaskappen en bijbehorende bochten, T-stukken, overloopstukken en rozetten online bij Brico/Plan-it te kopen, ben je niet alleen voordeliger uit, je kunt ook vaak profiteren van aantrekkelijke kortingsacties waardoor je ook met een kleiner budget kunt genieten van een stoere houtkachel in huis. Geniet je graag van de behaaglijkheid van een haard, maar houd je de installatie liever wat simpeler, dan kan je ook kiezen voor een van onze sfeerhaarden waarbij je geen rookkanaal nodig hebt.