1. Terug naar Home
 2. Terug naar Badkamer, keuken & wonen
 3. Terug naar Verwarming
 4. Terug naar Onderhoud

Onderhoud

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  Gewicht

  Substantie

  Volume (L)

  Materiaal van doeloppervlak

  Vorm

  Kant & klaar
  i

  Binnen/buitengebruik
  i

  ROHS keurmerk

  Materiaal

20 producten
Sorteren op:

Fulgurant reiningspoeder roet- en teervernietiger 4kg

Fulgurant reiningspoeder roet- en teervernietiger 4kg

Onderhoud

32,

99

per kg 8,25


Onderhoud je haard jaarlijks voor optimaal brandplezier

Een openhaard of houtkachel brengt naast veel warmte ook veel sfeer in huis. Wil jij nog jarenlang genieten van een knapperend houtvuurtje? Dan is het verstandig om zowel de haard als het rookafvoerkanaal regelmatig met haardstel een onderhoudsbeurt te geven. Door je haard geregeld uit te zuigen en je schoorsteen te vegen, verminder je de kans op roetbranden die schade aan je openhaard en houtkachel kunnen toebrengen. Bovendien branden houtblokken nog beter en schoner in een geveegde haard. 

Design haardstellen voor de houtkachel

Voor het onderhouden van je haard hoef je geen professional in te schakelen. Met de haardstellen van Brico / Plan-it kun je het eenvoudig zelf doen. Deze haardstellen bestaan uit verschillende materialen, waarmee je de kachel of openhaard kunt onderhouden. Een haardstel bevat o.a. een veger, schepje, pook en tang. Zo heb je al je gereedschappen bij de hand in één compacte set. Bij Brico / Plan-it kun je haardstellen kopen in diverse designs en kleuren. Ga jij voor een modern haardstel van geborsteld chroom of toch voor een landelijk haardstel uitgevoerd in eikenhout? Met alle verschillende modellen kun je jouw haardstel precies afstemmen op jouw interieurstijl. Bekijk onze haardstellen online en bestel je favoriet.

Veilig en verantwoord je haard onderhouden

Bij vuur stoken is een goede veiligheid gewenst. Bescherm jezelf daarom niet alleen tegen de hitte, maar ook tegen eventuele schadelijke gassen die kunnen vrijkomen. Zorg naast een haardstel ook voor een goede kachelbuis die de rook afvoert en stook alleen schoon en droog haardhout. Maak in je houtkachel alleen gebruik van aanmaakblokjes en niet van ontvlambare brandstoffen zoals oliën of spiritus. Tot slot, kan een openhaard of houtkachel de lucht in huis flink uitdrogen, met gezondheidkwaaltjes als gevolg. Installeer daarom een luchtbevochtiger, zodat je kamer altijd is voorzien van een schone lucht. Wil je meer weten over gezond en verantwoord vuur stoken? Kijk dan op voordemakers.nl voor tips en inspiratie.