Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Verkoeling – airco’s (airconditioners)

Wanneer er behoefte is aan verkoeling bestaan er meerdere mogelijkheden. Hieronder leggen we ze je uit:


Een luchtkoeler werkt heel eenvoudig. Vul het reservoir met water en het apparaat biedt verkoeling door een combinatie van ventilatie en verdamping. In tegenstelling tot een ventilator brengt een luchtkoeler de temperatuur daadwerkelijk omlaag. Ben je op zoek naar een energiezuinige en goedkope oplossing zonder afvoer naar buiten? Dan biedt een luchtkoeler uitkomst.

Alle luchtkoelers

Zoek je een permanente oplossing is huis, dan is een wandmodel airco de beste oplossing. Deze modellen bestaan uit een compacte binnenunit en een buitenunit. Een wandmodel airco kan grotere ruimtes heerlijk afkoelen. Naast de verkoelende werking kun je met deze modellen ook energiezuinig verwarmen in de winter.

Alle vaste airco's

Een mobiele airco heeft een groter koelvermogen dan een luchtkoeler. Je kunt het model eenvoudig verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Via een afvoerslang voer je de warme lucht naar boven af. Installatie is niet nodig, zodat je nog dezelfde dag kunt genieten van de verkoelende werking.

Alle mobiele airco's

Op zoek naar verkoeling?

Er staan ons warme dagen te wachten. Met de juiste airco en tips om schaduw te creëren merk je er haast niets van!

Alles voor de hittegolf

Klimaat in huis

De kwaliteit van lucht in huis is een bepalende factor voor het welzijn van jou en je gezin. Of het nu te warm, te koud, te vochtig of te droog in huis is. Er zijn verschillende producten die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. De temperatuur, de luchtvochtigheid of de zuiverheid van de lucht in huis. Het resultaat is een gezond en comfortabel huis waarin je je prettig voelt.


Ruim 25% van de woningen heeft een probleem op het gebied van vocht. Denk hierbij aan muffe luchtjes, condens op ramen, schimmelvorming in de badkamer. Dit zijn tekenen dat er een vochtprobleem in huis is. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 45% en 60%. Ideale omstandigheden voor mens, dier en interieur.

Luchtontvochtigers onttrekken water aan de lucht. Hou bij het kiezen van de luchtontvochtiger rekening met de capaciteit van het toestel.

Alle ontvochtigers

Wanneer de lucht in huis te droog is, kan dit schade veroorzaken aan het interieur, vloeren, muziekinstrumenten en andere bezittingen. Maar je kunt zelf ook last krijgen van geïrriteerde ogen, last krijgen van je luchtwegen of een droge huid.

Droge lucht wordt onder andere veroorzaakt door de CV, een kachel of de vloerverwarming. Met een luchtbevochtiger breng je de luchtvochtigheid in huis weer naar een gezond niveau (40 – 60%).

Alle bevochtigers

Bijverwarming

Wanneer je behoefte hebt aan (extra) warmte in huis zijn er veel mogelijkheden om je huis snel en effectief te verwarmen:


Een petroleumkachel verwarmt de ruimte waar je behoefte hebt aan extra warmte. De kachels brengen de ruimte binnen 5 minuten op een aangename temperatuur. Ze werken op kachelbrandstof en hebben geen installatie nodig, waardoor je ze werkelijk overal kunt inzetten en ze direct klaar zijn voor gebruik.

Er bestaan twee typen petroleumkachels: wiekkachels op batterijen, en laserkachels die een beetje stroom nodig hebben. Daarvoor bieden ze wel extra comfort in de vorm van een thermostaat, spaarstand en anti-vorst stand.

Alle petroleumkachels

Een elektrische kachel is vaak goedkoper in aanschaf en ideaal voor het kortstondig verwarmen van een ruimte. Binnen de elektrische kachels bestaan er ventilatorkachels, oliegevulde radiatoren en wandpanelen. De elektriciteit wordt 1 op 1 in warmte omgezet.

Alle elektrische kachels

Een gaskachel is eenvoudig verplaatsbaar en praktisch in het gebruik. Sluit de gasfles aan en met één druk op de knop wordt de ruimte gehuld in een comfortabele warmte.

Alle gaskachels

Luchtreinigers

Voor een gezonde luchtkwaliteit in huis is natuurlijke ventilatie zeer belangrijk. Moderne huizen zijn echter tegenwoordig dermate goed geïsoleerd, dat van deze natuurlijke ventilatie nauwelijks sprake is. Daardoor laat de luchtkwaliteit in huis te wensen over.

Wanneer ventilatie niet afdoende is, of wanneer er sprake is van luchtgerelateerde allergieën, dan bieden luchtreinigers uitkomst. Een luchtreiniger is veelal uitgerust met een filtersysteem bestaande uit meerdere lagen, waardoor de ongezonde deeltjes zoals stof, pollen en geurtjes uit de lucht gefilterd worden.

Alle luchtreinigers

Ontdek ons brede online assortiment aan verwarming, airconditioning (airco), luchtbevochtigers, luchtonvochtigers en ventilatie.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten