Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Badkamer, keuken & wonen
 3. Terug naar Keuken
 4. Terug naar Kookplaten

Kookplaten

Filteren


Sorteren op:
i

  Categorieën

  Elektrische kookplaten (10)

  Merken

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  Prijs (€)

  tot

  Verkocht door

  Materiaal

  Volume

  Afwerking

  Kleur

  Bediening

  Type materiaal

  Netspanning (volt)

  KEMA keurmerk

  Bevestiging/aanbreng methode

  Energieklasse

  Lengte snoer/kabel/slang

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Gewicht

  Hoogte (cm)

  Vermogen (in Watt)

53 producten
Sorteren op:
i

Electrum vitrokookplaat PV 6040 T

Electrum vitrokookplaat PV 6040 T

Thuisbezorgd / Ophalen

269,

-

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Je kunt op vele manieren je eten bereiden, maar binnenshuis kook je voornamelijk op gas of elektriciteit. Koken op gas spreekt voor zich, maar voor het elektrisch koken heb je de keuze uit inductie, keramisch, halogeen of de elektrische plaat. De meesten onder ons kiezen voor gas, inductie of keramisch. Brico/Plan-It komt op die vraag tegemoet met een keuze uit keramische en inductie kookplaten en de gaskookplaat. Je koopt je kookplaten extra voordelig bij Brico/Plan-It. Net als al je andere kookapparatuur, denk aan een dampkap.

Op gas of elektriciteit koken, wat kies jij?

Vroeger had je niet zoveel keuze. Er werd op gas gekookt. De gaskookplaat wordt nog door veel mensen zeer gewaardeerd. Tegenwoordig zijn ze zeer modern en veilig in gebruik. Je hebt er geen aansteker meer bij nodig, want ze hebben allemaal een ingebouwde vonkontsteking. De moderne gaskookplaten zijn voorzien van een automatische beveiliging die het gas afsluit als het vuur weg is. Het schoonhouden van een gasfornuis is wel iets bewerkelijker, tenzij je kiest voor een gas op glas kookplaat van Brico/Plan-It. Deze is heel gemakkelijk in onderhoud. De keramische kookplaat laat zich eenvoudig bedienen door middel van tiptoetsen, net als de inductie kookplaat. Keramisch koken werkt eenvoudig. Het bestaat uit verwarmingselementen waar een glasplaat over geplaatst is. Je kunt de hitte op verschillende standen zetten. Inductie koken gebeurt op een inductie kookplaat. Je hebt hier speciale pannen voor nodig, waarbij de bodem van de pan verhit wordt en niet de plaat waar de pan op staat. Dat is veilig, maar ook energiezuinig. De energie van de warmte gaat in de pan en niet langs de pan zoals dat bij gas of keramisch koken het geval is. Je moet er wel even aan wennen als je altijd op gas of keramisch gekookt hebt. 

Onderhoud kookplaten

Het grootste gemak van keramisch en inductie koken is de glasplaat die eenvoudig kan worden schoongemaakt. Je hoeft er geen dure spullen voor aan te schaffen, huis-tuin-en-keuken producten volstaan. Is de kookplaat erg vervuild? Gebruik als het nodig is een eenvoudig scheermesje om het vuil van de glasplaat te schrapen. Poets het eventueel nog even na met een vloeibaar schuurmiddel en neem dit met een vochtige vaatdoek af. Met een schone theedoek droog je de plaat weer netjes af. Kom eens langs een winkel om de verschillende kookplaten nader te bekijken. Welke kookplaat je ook mee naar huis wilt nemen, je koopt ze goedkoop bij Brico/Plan-It. Let op de kortingen bij Brico/Plan-It of volg onze aanbiedingen via de website.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten