1. Terug naar Home
 2. Terug naar Badkamer, keuken & wonen
 3. Terug naar Keuken
 4. Terug naar Kookplaten

Kookplaten

Filteren

Sorteren op:

  Categorieën

  Kleurfamilie

  Merken

  De beste prijzen

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Bediening

  Bevestiging/aanbreng methode

  Gewicht

  KEMA keurmerk
  i

  Kleur

  Materiaal

  Netspanning (volt)

  Vermogen (in Watt)

  Volume (L)

  Afwerking

  Lengte snoer/kabel/slang

  Type materiaal

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

15 producten
Sorteren op:

Electrum inductiekookplaat PA6041ITC zwart 60cm

Electrum inductiekookplaat PA6041ITC zwart 60cm

Elektrische kookplaten

379,

-
Candy gaskookplaat CHW6LBX 60cm RVS

33%

korting

Candy gaskookplaat CHW6LBX 60cm RVS

Kookplaten

239,

-

159,

-

Je kunt op vele manieren je eten bereiden, maar binnenshuis kook je voornamelijk op gas of elektriciteit. Koken op gas spreekt voor zich, maar voor het elektrisch koken heb je de keuze uit inductie, keramisch, halogeen of de elektrische plaat. De meesten onder ons kiezen voor gas, inductie of keramisch. Brico/Plan-It komt op die vraag tegemoet met een keuze uit keramische en inductie kookplaten en de gaskookplaat. Je koopt je kookplaten extra voordelig bij Brico/Plan-It. Net als al je andere kookapparatuur, denk aan een dampkap.

Op gas of elektriciteit koken, wat kies jij?

Vroeger had je niet zoveel keuze. Er werd op gas gekookt. De gaskookplaat wordt nog door veel mensen zeer gewaardeerd. Tegenwoordig zijn ze zeer modern en veilig in gebruik. Je hebt er geen aansteker meer bij nodig, want ze hebben allemaal een ingebouwde vonkontsteking. De moderne gaskookplaten zijn voorzien van een automatische beveiliging die het gas afsluit als het vuur weg is. Het schoonhouden van een gasfornuis is wel iets bewerkelijker, tenzij je kiest voor een gas op glas kookplaat van Brico/Plan-It. Deze is heel gemakkelijk in onderhoud. De keramische kookplaat laat zich eenvoudig bedienen door middel van tiptoetsen, net als de inductie kookplaat. Keramisch koken werkt eenvoudig. Het bestaat uit verwarmingselementen waar een glasplaat over geplaatst is. Je kunt de hitte op verschillende standen zetten. Inductie koken gebeurt op een inductie kookplaat. Je hebt hier speciale pannen voor nodig, waarbij de bodem van de pan verhit wordt en niet de plaat waar de pan op staat. Dat is veilig, maar ook energiezuinig. De energie van de warmte gaat in de pan en niet langs de pan zoals dat bij gas of keramisch koken het geval is. Je moet er wel even aan wennen als je altijd op gas of keramisch gekookt hebt. 

Onderhoud kookplaten

Het grootste gemak van keramisch en inductie koken is de glasplaat die eenvoudig kan worden schoongemaakt. Je hoeft er geen dure spullen voor aan te schaffen, huis-tuin-en-keuken producten volstaan. Is de kookplaat erg vervuild? Gebruik als het nodig is een eenvoudig scheermesje om het vuil van de glasplaat te schrapen. Poets het eventueel nog even na met een vloeibaar schuurmiddel en neem dit met een vochtige vaatdoek af. Met een schone theedoek droog je de plaat weer netjes af. Kom eens langs een winkel om de verschillende kookplaten nader te bekijken. Welke kookplaat je ook mee naar huis wilt nemen, je koopt ze goedkoop bij Brico/Plan-It. Let op de kortingen bij Brico/Plan-It of volg onze aanbiedingen via de website.