De koude periode is begonnen en daarom is het vooral een periode dat je binnen aan de slag gaat! Je weet nooit hoe de winter verloopt, maar door de kou is het fijner om binnen te beginnen. Bovendien is het ook kerstvakantie, waardoor je meer tijd hebt om die ene klus aan te pakken waar je normaal gesproken niet aan toe komt of om iets creatiefs te maken met het gezin!

1. Klaar voor kerst, start van de winter

De winter start vlak voor kerst, dus eigenlijk behoort het het niet echt tot de winterklussen, maar toch nog een kleine tip. Met kerst wil je het gezellig maken in huis en met een mooie boom of leuke decoratie kun je een sfeervolle kamer creëren. Laat je inspireren door de kerststijlen Traditional, Arty, Elegance en Natural of kom eens naar onze kerstmarkt.


2. Is jouw huis goed verwarmd? Check de radiator!

Je wilt natuurlijk wel lekker warm binnen zitten als het buiten begint te vriezen. Het is een kleine klus, maar wél een belangrijke. Wist je dat je zelf eenvoudig een radiator kunt verwijderen of vervangen? In dit maakrecept zie je stap voor je stap hoe je dit aanpakt. Heb je een goede verwarming, maar mag het wel een opknapbeurt krijgen? Dan kun je ook kiezen voor een radiatorombouw. Ook deze kun je zelf maken!

diy.com

3. Laminaat leggen of laten doen

Laminaat leggen is niet echt een zomer of winterklus. Je gaat een nieuwe laminaatvloer leggen als jij vindt dat het tijd daarvoor is! Het is wel een binnenklus, dus in de winter een ideale klus. Bedenk wel dat het niet alleen laminaat leggen is. Om het laminaat lang mooi te houden is het belangrijk dat er een goede ondervloer ligt. Bekijk het maakrecept ondervloer leggen met een uitleg. Wil je liever laminaat laten leggen door een expert? Maak dan gebruik van de thuisplaatsingsdienst.

4. Wees creatief samen met de jonge makers

In de wintermaanden is er ook de kerstvakantie. Dit betekent lekker aan de slag met de kinderen of kleinkinderen. Je kunt tegenwoordig zoveel leuke creaties maken van steigerhout dat je tijd tekort komt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt van steigerhout een bed maken of een mooie lantaarn.

http://airows.com/
welke.nl

5. Isolatie

Het klinkt misschien niet als een ‘leuke’ klus, maar je kunt tegenwoordig heel eenvoudig zelf je huis isoleren! Je kunt de zolder isoleren of het dak, maar je kunt ook een tussenwand maken. Het bespaart een hoop kosten én je zit er altijd warm bij.

6. Opbergen die spullen!

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd gevoel. Zet in het nieuwe jaar alle kerstspullen in een doos en berg deze netjes op. Je huis zal in het begin wel even kaal lijken, maar dit geeft ook weer ideeën voor nieuwe klussen én decoratie.

7. Frisse look met verf of behang

Als kerst voorbij is, is het tijd voor een nieuw kleurtje in huis! Zodra alles is opgeruimd kun je kijken wat toe is aan een opknapbeurt. Met een likje verf of nieuw behang ga je het nieuwe jaar fris en fruitig tegemoet.


8. Winterslaap

In de winter gaan veel mensen hun slaapkamer opknappen. Je kunt het heel klein houden en een aantal accessoires veranderen, maar je kunt ook all the way gaan en de hele slaapkamer aanpakken! Aan jou de keuze! Een goede winterslaap kun je natuurlijk alleen in een kamer houden waarin jij je prettig voelt.


9. Last but not least, de badkamer

In de badkamer kun je verschillende klussen aanpakken. Ga je voor een hele badkamerverbouwing of is het een alleen een kraan die je moet vervangen? Wacht niet langer en ga aan de slag.

Welke klus pak jij deze winter aan?