Materialen

Weelderige stoffen zoals tafzijde en natuurlijke materialen zoals linnen zijn in. Hoewel er gordijnen in alle mogelijke kleuren bestaan, zijn klassieke kleuren een verstandige keuze want die zijn niet echt modegebonden. Ook de grote motieven van de jaren 60 zijn duidelijk in het modebeeld aanwezig. Ze worden gecombineerd met actuele meubelen van dezelfde stijl.

Plaats

Allereerst moet de beschikbare ruimte worden gemeten en moet worden bepaald waar de steunen of de gordijnroedes zullen komen.

Stijl

De stijl moet aangepast zijn aan de stijl van uw woning of u kunt er ook helemaal tegen ingaan. Klassiek, gedurfd, trendy of uit de toon vallend: u kunt alle kanten uit. Wat u kiest moet alleen aan uw smaak beantwoorden.

Traditioneel - U houdt van authentieke stoffen en de mooie eenvoud van een tijdloos motief. Deze passie voor verfijning wordt perfect weerspiegeld met witte vitrages (organdie), terwijl de gordijnen met bloemmotief en Toile de Jouy voor een eeuwige, romantische noot zorgen.

Natuurlijk - « 100 % natuurlijk »! Is dat uw motto, dan zal u het linnen gordijn maar al te graag in uw interieur opnemen. In combinatie met een geplooid gordijn, dat breekt met het vlakke en ruwe effect van het linnen, ontstaat er een harmonieus duo.

Kids - Het hangklare gordijn is ook beschikbaar voor kinderen. Ze kunnen kiezen uit talrijke motieven als bloemen of striphelden. Het grote voordeel: u kan ze eenvoudig vervangen naarmate uw kinderen ouder worden. Adolescenten zien over het algemeen snel af van de teddyberen die hun dromen als kind hebben verzacht.

Hedendaags - Het hedendaags design durft al eens experimenteren met grijs of zwart, zelfs op gordijnen en vitrages. Bovendien brengt het graag gordijnen en vitrages samen, allen bedrukt met grote zwarte of witte motieven om zo een positief/positief of positief/negatief te accentueren.

Romantisch - We hebben het laatste nog niet gezien van kantwerk en macramé. Ze duiken op- nieuw op als ondergordijn of kort gordijn dat uitloopt in een punt, of gebladerd. Ze bekleden de ramen met een typische, ouderwetse charme.

Kostbaar - Met een gestileerd meubilair zijn mooie, zware gordijnen of verfijnde vitrages zeker geen verkeerde keuze. U krijgt een nog mooier effect wanneer fluweel, in een hedendaags jasje met gebroken of matte/heldere motieven, gebruikt wordt op gesatineerde, geborduurde of glanzende vitrages.

Total look - Hiermee kan u behangpapier en gordijnen perfect op elkaar afstemmen. Het verkregen resultaat is ietwat barok, wat zeer goed uitkomt: de motieven die verkrijgbaar zijn op behangpapier en stof zijn barok!

Vernieuwend - Een draadgordijn, dat bestaat uit ontelbare zijden draadjes, schept een sfeer waarin alles wordt verhuld. U kan dit gordijn rond een bed plaatsen om het poëtisch effect van een hemelbed te bekomen. Ze kunnen ook dienen als een – quasi virtuele – scheiding tussen 2 kamers om een kleurtje toe te voegen, wat doet denken aan de jaren ’70.

Exotisch - Het exotische karakter van een vitrage uit zich vooral in haar rijke structuur en kleurrijke stof. Uw woning inrichten zoals de Marokkaanse riads of de Afrikaanse huizen? Probeer dan eens om dikke, effen gordijnen op te hangen met een sterke structuur of kleurrijke stroken, die mooi passen bij de kleurtinten in uw kamer.

Kleuren

De kleuren in huis werken alle dagen in op uw humeur, maak dus liefst geen verkeerde keuze… De sfeer van een kamer kan warm of koud, somber of vrolijk, rustgevend of opwekkend zijn. Kleurencombinaties hebben een rechtstreekse impact op uw leven van alledag.

Geel

Geel is de kleur die symbool staat voor de zon, het licht, de zomer. Het is een kleur die een intense en energieke warmte inhoudt. Het is een warme kleur die een zachte rust uitstraalt.


Oranje

Ook oranje is een kleur van de zon. Het is een kleur die aansluit bij 'cocooning' en die uw interieur een warme en gezellige uitstraling geeft. Oranje doet het goed in kamers waar u mensen ontvangt zoals de zitkamer. Ook voor slaapkamers is oranje erg gewild, in combinatie met donkere kleuren op basis van rood.

Rood

Rood is een romantische kleur en symboliseert welbehagen. Rood is perfect geschikt voor de hal en de gangen maar, net als oranje ook voor de leefruimtes.


Roze

Roos is de perfecte kleur om een interieur te doen baden in een sfeer van vrouwelijkheid. Pastelroze, snoepjesroze of fuchsia, roze zorgt voor een geraffineerde sfeer in de slaapkamer.


Paars

is de geschikte kleur voor ruimtes waar 'gecreëerd' wordt. Ook in de zitkamer voelt paars zich goed in combinatie met herfstkleuren of met donker hout.

Groen

Groen past goed in slaapkamers of in een 'Engelse' interieur.

Mosgroen, olijfgroen, weidegroen of slagroen, alle toonvariaties zijn mogelijk: donkergroen voor een cosy uitstraling of citroen om een koelere sfeer te creëren.

Grijs

Grijs past bij alles. Het blijft de ideale kleur in combinatie met modern meubilair.



Wit en zwart

Twee uitgesproken kleuren om als aanvullend kleuraccent te gebruiken. Niet overdrijven want dan wordt het geheel te saai.