christmaholic.nl

De maand november is weer aangebroken en dit betekent dat kerst steeds dichter in de buurt komt. Vind jij het heerlijk om kerst te vieren met vrienden en familie en versier je steeds je huis van kop tot teen voor deze gezellige dagen? Gebruik dan de kersttrends 2016 in dit artikel om je woning helemaal in kerstsfeer in te richten. Op deze manier heb je gegarandeerd een geslaagde kerst, in een gezellig en sfeervol huis.

Kleuren

Als we naar de trendy kleuren voor de kerst van 2016 kijken, zien we vooral veel warme tinten terug. Vorig jaar zag de kerstboom er wat koeler uit, maar nu draait alles om de warme herfstkleuren. Denk hierbij aan oranje en bruin, maar ook aan de kleur marsala. Dit is een diepe rode kleur, die je een beetje kunt vergelijken met de kleur van rode wijn.

Wil je toch een wat koelere kerstboom in huis? Dan zit je gegarandeerd goed met de kleur eucalyptus. Dit is een vrij koele kleur die een beetje tussen blauw en groen in zit en we dit jaar veel in kerstbomen en kerstversieringen terug gaan zien.

Thema’s

Als je het belangrijk vindt dat al jouw kerstversieringen bij elkaar passen, versier je je woning volgens een bepaald thema. De drie thema’s die we dit jaar terug zullen zien in de winkels, restaurants en huizen, zijn de volgende:

Robuust en warm

Wil je je woning een sfeervolle toets geven tijdens kerst maar vind je het ook leuk om je huis wat stoerder te versieren? Dan is deze trend echt iets voor jou. Versier je jouw huis volgens deze trend, dan ziet je interieur er op en top sfeervol uit zonder al te romantisch en kitscherig te worden.

Winters met koele kleuren

Voel je niets voor de warme kleuren die we dit jaar veel terugzien in kerstversiering en accessoires, dan is er de winterse trend van de koele kleuren. Warme kleuren als oranje, rood en bruin worden bij deze trend achterwege gelaten, in tegenstelling tot vooral groene en blauwe accessoires met een koele tint. Ben je een liefhebber van de kleur eucalyptus waar we het eerder over hadden, dan past deze trend echt bij jou!

christmaholic.nl

In het bos

De laatste grote kersttrend voor dit jaar, is de trend ‘in het bos’. Versier je jouw huis volgens deze trend, dan gebruik je vooral veel hout in combinatie met diverse bruin- en groentinten. Eigenlijk versier je je huis alsof je een bos aan het maken bent, met veel takken, bladeren en boomstammetjes. Gezellig, sfeervol en bijzonder om te zien. Tip: gebruik diverse kerstideeën van hout om deze trend helemaal door te voeren en je huis ziet er geweldig uit met de kerstdagen. 

christmaholic.nl

Bomen

Ook op het gebied van kerstbomen zien we dit jaar diverse trends. Een eerste trend is deze van de kunstkerstbomen. Steeds meer mensen kiezen ervoor een kunstkerstboom aan te schaffen om de versieringen in te hangen. Deze synthetische kerstbomen geven niet alleen minder groenresten in huis, maar zien er vaak net een tikkeltje mooier uit dan echte kerstbomen.

Een andere trend op het gebied van kerstbomen, is de hangende kerstboom. Je hebt het misschien nog nooit gezien, maar echt trendy kerstliefhebbers hangen hun kerstboom op aan het plafond. Zo heb je niet alleen meer ruimte om onder de boom te decoreren (met leuke nepcadeautjes, houtblokken, nepsneeuw en ga zo maar door), maar valt je boom ook extra op. 

Tot slot kiezen steeds meer mensen ervoor om een kerstboom met nepsneeuw aan te schaffen. Wil je geen kunstkerstboom in huis zetten, maar vind je deze kerstinspiratie wel erg leuk? Dan kun je ook een spuitbus kopen met fake sneeuw om jouw echte kerstboom een make-over mee te geven. 

Binnen en buiten

Veel kerstinspiratie op deze pagina is voor gebruik binnenshuis, maar we geven je ook graag enkele leuke kerstideeën voor buiten. Hang buiten bijvoorbeeld een mooie kerstkrans op, versier de boom in de tuin met een paar kerstlampjes (uiteraard alleen als deze voor buitengebruik geschikt zijn) of zet een lichtfiguurtje in de tuin om de buitenruimte een kerstsfeer te geven.

Aan iedereen heel fijne feesten gewenst!