Nu het weer sneller donker is, zien inbrekers hun kans schoon om jouw huis een ongewenst bezoekje te brengen... Gelukkig kan je genoeg ondernemen om woninginbraak tegen te gaan. In deze blog hebben we de 8 beste tips voor je verzameld! Wedden dat je lekkerder zal slapen als je ze gelezen hebt?

Tip 1. Bekijk het gehele plaatje

De eerste stap in het beveiligingsproces is eerst het gehele plaatje van je woning te analyseren. Bekijk met een kritische blik de huidige situatie. Kunnen inbrekers in je achtertuin komen? Kunnen ze eenvoudig via je aanbouw, schutting of vuilnisbak de eerste verdieping bereiken? Zo maak je het voor dieven wel heel makkelijk! Voorkom inbraak door een aantal eenvoudige ingrepen, zoals een (nieuwe) schutting met goed slot.

Tip 2. Zet je tuin en huis in de spotlight

Als er iets is wat inbrekers vooral niet willen is het gezien worden. Zorg dus voor een optimale verlichting van je huis en tuin. Beveiligingsverlichting is er in vele soorten, maten en prijscategorieën. 










Tip 3. Hang een beveiligingscamera op

Naast beveiligingsverlichting is een beveiligingscamera een prima manier om inbrekers af te schrikken.

Tip 4. Sluit ramen en deuren goed af

Mogelijk trappen we met deze tip een open deur in (en dat willen we nu net níet hebben), maar bij goede beveiliging van je huis is kwalitatief hang- en sluitwerk van belang. Vergeet ook kleine ramen niet, een inbreker heeft maar een kleine ruimte nodig om binnen te komen.

Tip 5. Op vakantie? Licht aan!

Ga je binnenkort op wintersport of naar een warm vakantieoord? Laat dan een bewoonde indruk achter in je huis! Laat ook waardevolle spullen niet rondslingeren: berg je nieuwe laptop goed op en doe je waardevolle sieraden achter slot en grendel. Met een tijdschakelaar brandt 's avonds gezellig het licht in huis, waardoor het lijkt alsof je gewoon thuis bent.

Tip 6. Schaf een alarmsysteem aan

Wil je echt minimaal risico lopen? Dan is het aanschaffen van een alarmsysteem een goede optie voor jouw huis. Probeer echter eerst bovenstaande tips eens uit, want een alarmsysteem aanschaffen is vaak prijzig en heeft niet altijd het gewenste effect. Soms duurt het zo'n 10 minuten voordat er iemand bij de woning is, en dan is de vogel alweer gevlogen. Bovendien is voorkomen beter dan genezen... 





omroepbrabant.nl

Tip 7. Een goede buur...

Sociale controle in een buurt, straat of flat is onmisbaar voor het signaleren en voorkomen van inbraken. In de ene wijk zijn mensen meer op elkaar ingespeeld en lenen buren vaker bij elkaar dan in de andere wijk. Zo zie je in grote steden bijvoorbeeld dat mensen anoniem en 'langs elkaar' leven. Daar is niks mis mee natuurlijk (iedereen z'n privacy) maar goede communicatie tussen buurtbewoners is essentieel bij het voorkomen of oplossen van inbraken en andere vormen van criminaliteit of sociaal onwenselijk gedrag.

Sociale media

Sociale media zijn ook een goede manier van sociale controle. Je kunt als buurt of straat een appgroep of (gesloten) Facebookpagina aanmaken waarin buurtbewoners inbraken of verdachte activiteiten kunnen melden. Zo hou je elkaar op de hoogte. En je leert je buren ook nog eens goed kennen, wat ook mooi meegenomen is!

Tip 8. Doe beroep op een diefstalpreventieadviseur

De diefstalpreventieadviseur helpt je je woning te beveiligen. Het gaat om een politieman of gemeenteambtenaar die specifiek is opgeleid voor diefstalpreventie. Hij komt gratis op huisbezoek en bekijkt samen met jou je woning. Hij geeft je tips over de te nemen maatregelen.

Waarom zou u een beroep moeten doen op een diefstalpreventieadviseur?

- Gratis
- Advies op maat
- Neutraal en objectief advies
- De aanbevelingen zijn niet verplicht

Neem contact op met een specialist: de diefstalpreventieadviseur.

Heb jij nog een gouden tip om inbrekers buiten de deur te houden? Wij zijn benieuwd!