Wil jij weten hoe je maximaal kunt genieten van je balkon of dakterras? Laat je inspireren door deze heerlijke zomerse plaatjes... en relax!

1. Klein maar fijn

Heb je een klein balkon? Met een beetje fantasie en creativiteit lijkt je balkon groter. Laat je inspireren door deze knusse zithoekjes op kleine maar fijne balkons:

planete-deco.fr
cuded.com
nordicdesign.ca

Heb je een houten of laminaten vloer in huis? Een mooi en ruimtelijk effect maak je als je die houten look ook creëert op je balkon.

2. Lekker loungen

Een goede lounge- of hangplek is onmisbaar op je balkon. Hét ultieme loungegevoel ervaar je natuurlijk in een hangmat. Van deze plaatjes droom je toch helemaal weg...

stadshem.se
interior-decorating-376.blogspot.com

Als je een beetje handig bent met touw maak je je hangmat zelf!

3. Groen moet je doen

Van een groen balkon wordt toch iedereen vrolijk! Verschillende soorten plantjes en bloemen fleuren je balkon helemaal op. Een mooie staande houten plantenbak voor de grotere planten maak je bovendien zelf. Als je niet zo veel ruimte hebt, is het ook een idee de plantenbak op te hangen of een stapelbare plantenbak te maken. Heb je een wand of muur waar je een wandrek tegenaan kan zetten? Koop een aantal voorjaars- en zomerklimmers (zoals de clematis, klimroos en kamperfolie) en voor je het weet staat jouw balkon helemaal in bloei.

archiexpo.com
melzinha1234.tumblr.com
revistacasaejardim.globo.com

4. Koffiehoekje

Niets is lekkerder dan de dag te beginnen met een heerlijke kop koffie in de ochtendzon. Creëer een gezellige koffiehoek met fijn zittende stoeltjes en een bijzettafel. Weinig ruimte? Een poef als bijzettafeltje neemt ook niet zo veel ruimte in. Je maakt dit multifunctionele exemplaar gewoon helemaal zelf van een autoband en touw.

stylisheve.com
issuu.com

5. Less is more

Je kunt je balkon natuurlijk helemaal volbouwen met plantjes, potjes en zithoekjes. Maar misschien is de beste tip wel om je balkon niet vol te bouwen maar alléén het nodige op je balkon te zetten. Zo creëer je een oase van ruimte en rust. En het staat nog hip en stijlvol ook!

travelplusstyle.com
bloglovin

Wat is jouw ultieme geluksmomentent op je balkon?