e-shop Promoties en acties Diensten Calculators Newsletter     version FR
  Tuinliefhebber Bouwliefhebber Tips en kneepjes Bricofiches Forum Winkels
Tuin
Decoratie
Gereedschap
Opberging
Ijzerwaren
Hout
Bouw
Sanitair
Elektriciteit

Forum

Decoratie

Eerste  Vorige  141-150/162  Volgende  Laatste 

Putten uit tapijt strijken :
Zware meubels zoals tafels en kasten laten vaak afdrukken na wanneer ze lange tijd op dezelfde plaats op een tapijt staan. Wanneer je het meubel na verloop van tijd verplaats kunnen die afdrukken in het tapijt behoorlijk gaan storen. Maar er bestaat een oplossing voor : leg een vochtige doek op de afdruk en strijk er enkele keren over met een strijkijzer op middelmatige temperatuur. De platgedrukte haartjes van het tapijt komen op die manier opnieuw overeind en de afdruk in het tapijt is niet meer te bespeuren. (01/12/2004)
Tapijten vastleggen :
Tapijten die gemakkelijk wegglijden of opkrullen zijn gevaarlijk, omdat ze valpartijen kunnen veroorzaken. Om dit te vermijden, kan je het tapijt met stukjes dubbelzijdige plakband aan de vloer vastkleven. Om het krullen tegen te gaan, kleef je aan de randen van het tapijt een reep vilt, jute of linnen goed vast. Je kan ook verder gaan en onder de zijkanten van het tapijt een heel dun houten latje bevestigen. (01/12/2004)
Loszittende haren verwijderen :
Om haarverlies te voorkomen laat je een nieuwe verfborstel bovendien het beste een nacht in het water staan vooraleer je die voor het eerst gebruikt. (01/12/2004)
Uitrafelen vermijden :
Het uiteinde van bijvoorbeeld een nylonkoord gaat al gauw uitrafelen. Om dat uiteinde nu mooi af te werken, kan je het even in de vlam van een kaars houden of bewerken met een warme luchtblazer. Het koordeinde zal samensmelten en niet langer uitrafelen. Ook om een knoop perfect vast te maken kan je deze techniek gebruiken. Even opwarmen en de knoop zal niet meer te ontwarren zijn. (01/12/2004)
Stof opvangen bij het boren
Bevestig een envelop net onder de plaats waar je een gat gaat boren en trek hem goed open. Zo kan je makkelijk het stof opvangen en blijven muur en vloer proper. (vanswegenoven Veerle - 01/12/2004)
muur met oneffenheden verven
Als je een muur met oneffenheden zoals putjes en kleine barstjes wil verven, kan je als grondlaag eerst een dikkere plafondverf gebruiken (type plafonnova). Door de vezels in die verf worden een pak oneffenheden weggewerkt. (Bracke A - 01/12/2004)
plinten bij een inbouwtoestel (keuken, ...)
Als je inbouwtoestellen in je keuken gaat voorzien, dan bestaat de kans dat je deze toestellen vroeg of laat uit de keuken zult moeten verwijderen (reparatie, vervanging). Probleem zijn vaak de plinten die voor deze toestellen werden aangebracht (gelijmd,...) Een tip is om deze plinten met zeer platte magneetjes aan elkaar te bevestigen (deels in het hout) zodat je de plinten er makkelijk kunt afklikken. Vermijd ook het 'overdreven' gebruik van siliconen. Je moet die op die momenten toch alleen maar stuk snijden. (01/12/2004)
Verfresten uit rol verwijderen
Als je hebt gedaan met schilderen en je hebt een verfrol gebruikt zitten er nog veel verfresten in, je gebruikt het stokje waar de verf mee opgeroerd is of een plamuurmes en je houdt de rol boven de verfpot en je duwt de verf van boven naar beneden uit de rol je zal zien dat er nog veel verf inzit en dat bespaart enorm veel water bij het uitwassen van de rol. Je kan ook een kortharige rol gebruiken dat helpt ook maar toch zit je nog altijd met verfresten! het milieu vaart er wel bij ! (loridan karien - 01/12/2004)
Verfbakje proper houden
Als je met de verfrol aan de slag gaat, trek dan eerst een plastic zakje over het verfbakje alvorens het met verf te vullen. Achteraf trek je dit er gemakkelijk af en het bakje blijft altijd proper. (01/12/2004)
overgang kleur plafond naar muur
Om een mooie strakke overgang te krijgen tussen de kleur van plafond naar muur, plak je afplaktape op 2mm van beide kanten en spuit je die hoek aan met silicone, direkt nadat het is aangespoten ga je met de lichtste kleur over de silicone en verwijder je de tape direkt. Zo heb je een perfect strakke lijn en een mooie afwerking. (01/12/2004)

Eerste  Vorige  141-150/162  Volgende  Laatste 

- © Brico 2014 - all rights reserved - Alle prijzen vermeld op deze website zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten. -